Εξειδίκευση στην Άνοια και Παρεμβάσεις
Φροντίδα Εγκεφαλικών και Καταγμάτων
Νοητική Ενδυνάμωση και Αξιολόγηση
Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας
Δραστηριότητες στον Άκτιο
Φυσικοθεραπεία και Άσκηση
Ειδικές Υπηρεσίες
Μέριμνα για Ανθρώπινο Δυναμικό

Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό τόπο του Άκτιου

Ο  Άκτιος, ένας πολύχρωμος και ζωντανός οργανισμός μακροχρόνιας φροντίδας και αποκατάστασης σας υποδέχεται στον διαδικτυακό τόπο των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων του και σας προτείνει ένα ιδιαίτερο μοντέλο λειτουργίας, πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Στις Μονάδες μας έχουμε συνολική δυναμικότητα 235 κλινών και δίνουμε έμφαση στις υπηρεσίες φιλοξενίας, νοσηλευτικής φροντίδας και αποκατάστασης από πτώσεις, κατάγματα και εγκεφαλικά, ενώ παρέχουμε εξειδικευμένες υπηρεσίες για την Άνοια και τη Νόσο Alzheimer.

Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων του Άκτιου ακολουθούμε Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας. Με συχνές εναλλαγές στη διακόσμηση, ανάλογα με την εποχή του έτους, με πολλές δραστηριότητες, απασχόληση, χρώματα, φως, μουσική, δημιουργούμε χώρους φιλοξενίας που σφύζουν από ζωή. Επιδιώκουμε, κάθε Μονάδα μας να αποπνέει την ατμόσφαιρα και την ενέργεια ενός παιδικού σταθμού και να είναι ένας χώρος ζωής και ευεξίας και όχι ένα συμβατικό κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων.

Κύριο μέλημα του Άκτιου είναι η δημιουργία χώρων φροντίδας ηλικιωμένων και ανθρώπων με Άνοια, με σπιτικό περιβάλλον. Χώρων στους οποίους οι φιλοξενούμενοι νιώθουν ασφαλείς και άνετοι, σαν το σπίτι τους, απολαμβάνοντας παράλληλα φροντίδα εξειδικευμένης γηριατρικής Μονάδας και ποιότητα ζωής ξενοδοχειακού επιπέδου. Οι Μονάδες του Άκτιου δεν είναι ιδρυματικά γηροκομεία ούτε ασυλικοί οίκοι ευγηρίας, αλλά μια θετική στάση ζωής απέναντι στην 3η Ηλικία. Είναι γνώση, εξειδίκευση και η διασφάλιση ενός πλαισίου παροχής υπηρεσιών στον συνάνθρωπο και στην κοινότητα.

Ο Άκτιος στελεχώνεται από εξειδικευμένους επιστήμονες και καταρτισμένους επαγγελματίες υγείας. Το Μοντέλο Παιδικού Σταθμού που ακολουθεί για ασθενείς με Άνοια (Aktios Kindergarten Approach) παρουσιάζεται σε συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσω των οποίων τα στελέχη του καταξιώνονται διαρκώς στο αντικείμενό τους, ενώ οι Μονάδες του αποτελούν ένα  πλαίσιο εκπαίδευσης, πρακτικής άσκησης, απασχόλησης και επίσκεψης νέων επιστημόνων. Αυτό το πρότυπο λειτουργίας παρουσιάζουμε σε ειδικούς επιστήμονες και συναδέλφους μας από διάφορες χώρες του κόσμου οι οποίοι ενδιαφέρονται να μελετήσουν την εφαρμογή του.

Ο Άκτιος μεγαλώνει και συνεχώς εξελίσσεται. Ως μέλος πλέον της Blocks Group, του κολοσσού στον τομέα μακροχρόνιας φροντίδας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ξεκινάμε μια νέα εποχή για τη μακροχρόνια φροντίδα και την αποκατάσταση στη χώρα μας. Όλοι εμείς, οι άνθρωποί του, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε πως δε θα σταματήσουμε να γινόμαστε καλύτεροι και ταυτόχρονα, όσο μεγάλοι και να γινόμαστε, δε θα σταματήσουμε να σκύβουμε με την ίδια προσοχή πάνω από τον κάθε άνθρωπο. Όλο αυτό, δεν θα το κάνουμε μόνοι μας, αλλά μαζί σας. Μαζί σας θα αγωνιζόμαστε για να επιτυγχάνουμε καθημερινά το αυτονόητο: την ποιότητα φροντίδας και την ποιότητα ζωής αυτών που αγαπάμε.

Με εκτίμηση,

Κωστής Προύσκας, PhD
Ψυχολόγος – Δρ. Γεροντολογίας
Διευθύνων Σύμβουλος Άκτιος Α.Ε.

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά σε εσάς, στο συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συνεργάτες των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος ή να επισκέπτεστε τις εγκαταστάσεις μας, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, 09:00 - 21:00, κατόπιν ραντεβού.

Επικοινωνία