Άκτιος Αγία Παρασκευή

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος εξειδικεύεται στη φροντίδα ανθρώπων που υποφέρουν από Άνοια και το μοντέλο φροντίδας που ακολουθεί είναι δυναμικό, προσφέροντας απασχόληση και κινητοποίηση και όχι παθητική φροντίδα. Η Μονάδα απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό και διαθέτει άνετους χώρους διημέρευσης και απασχόλησης ανθρώπων με Άνοια. Όπως κάθε Μονάδα του Άκτιου έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και τις εμπειρίες των καταξιωμένων συνεργατών του. Εξειδικεύεται:

 • Στη φροντίδα ανθρώπων που πάσχουν από Άνοια, μια διαταραχή που επηρεάζει το σύνολο των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου
 • Στην περίθαλψη ανθρώπων που χρειάζονται υπηρεσίες αποθεραπείας και αποκατάστασης από εγκεφαλικά, πτώσεις και κατάγματα
 • Στη φιλοξενία ηλικιωμένων που αναζητούν έναν προστατευμένο τρόπο διαβίωσης με νοσηλευτική φροντίδα, ιατρική επίβλεψη και δραστηριότητες

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος θυμίζει περισσότερο παιδικό σταθμό, παρά στατικό ίδρυμα. Είναι ένας χώρος ζωής και ευεξίας, γεμάτος χρώματα, φως και μουσική. Με δυναμικά εναλλασσόμενη διακόσμηση, πίνακες, προσεγμένο φωτισμό, ζωγραφική, χειροτεχνίες και φωτογραφίες, αναδεικνύει τη ζωή των ενοίκων και τους βοηθά στον προσανατολισμό τους στο χώρο και στο χρόνο.

Τα χρώματα της Μονάδας ενισχύουν το φυσικό και τεχνητό φωτισμό της, καταστώντας τη λειτουργία της πιο κατανοητή στους ενοίκους. Βασιζόμαστε στη γνώση πως τα ήπια χρώματα και όσα έχουν ως βάση τους το γκρι, τείνουν να μην γίνονται αντιληπτά από τους ηλικιωμένους. Αντίθετα, το ανοιχτό κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο, τους είναι ορατά, ενθαρρύνοντάς τους ταυτόχρονα για δραστηριότητες. Επιπλέον, οι αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου προκαλούν μεγαλύτερο ερέθισμα σε άτομα με Άνοια.

Εγκαταστάσεις

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος αναπτύσσεται στον 2ο και 3ο όροφο ενός κτηρίου σε κομβικό και εύκολα προσβάσιμο σημείο της Αγίας Παρασκευής. Διαθέτει μεγάλους κοινόχρηστους χώρους σε κάθε όροφο (ενδεικτικών διαστάσεων 680 τ.μ.): σαλόνια, τραπεζαρίες, φυσικοθεραπευτήριο – γυμναστήριο, κυλικείο, κομμωτήριο, αίθουσα home cinema, βεράντες και κήπο. Το χαρακτηριστικό της Mονάδας είναι τα ευρύχωρα δωμάτια και οι μεγάλοι κοινόχρηστοι χώροι. Η διακόσμηση των εσωτερικών χώρων έχει ευχάριστο και χαρούμενο χαρακτήρα, γεμάτο ενέργεια και ζωή, ενώ μεταλλάσσεται καθ΄όλη τη διάρκεια του έτους, αναλόγως της εποχής, δημιουργώντας θετικά συναισθήματα στους ηλικιωμένους και στους οικείους τους.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος διαθέτει μεγάλους και καλόγουστους κοινόχρηστους χώρους, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται σαλόνια και τραπεζαρία, home cinema, χώροι απασχόλησης και ψυχαγωγίας ενοίκων, μπαλκόνια, ευρύχωροι και ασφαλείς διάδρομοι και κήπος. Η Mονάδα διαθέτει μεταξύ άλλων, αίθουσα σεμιναρίων και Wii, χώρο φαρμακείου, βιβλιοθήκη, αίθουσα υπολογιστών, φυσικοθεραπευτήριο με όργανα γυμναστικής και χώρο κομμωτηρίου. Όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι της Mονάδας, όπως φυσικά και τα δωμάτια, έχουν κλιματισμό ενώ είναι δυνατόν, μετά από συνεννόηση και συμφωνία, να γίνουν τροποποιήσεις για την εξυπηρέτηση ατόμων με ειδικές ανάγκες.

Ο κήπος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος είναι φυτεμένος με αρωματικά φυτά της ελληνικής υπαίθρου, ενώ η περίφραξή του είναι ζωγραφισμένη από τους ενοίκους μας, τους συγγενείς τους και τους συναδέλφους μας. Είναι ασφαλής και προσβάσιμος σε άτομα με δυσκολία στην κινητικότητα και το δάπεδό του είναι αντιολισθητικό και ελαστικό, ώστε να περιορίζει τις συνέπειες μιας πτώσης και να προσδίδει αίσθηση ανεξαρτησίας και αυτονομίας στην κίνηση.

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος απασχολείται μόνιμα Ιατρός Παθολόγος ο οποίος πραγματοποιεί καθημερινές επισκέψεις. Νευρολόγος επισκέπτεται ατομικά τους ενοίκους τρεις φορές την εβδομάδα, χωρίς χρέωση, ενώ υπάρχει συνεργασία και με Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Στη Μονάδα λειτουργεί Νευρολογικό Ιατρείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων μνήμης και συμπεριφοράς.

Ο Ψυχοκοινωνικός Τομέας της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος οργανώνει καθημερινά Ομάδες Απασχόλησης, Ομάδες Άσκησης και Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης. Επιπλέον, συντονίζει τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και την οργάνωση Εκπαιδευτικών και Επιμορφωτικών Σεμιναρίων, καθώς και των Ομάδων Υποστήριξης Συγγενών, σε μια προσπάθεια η Μονάδα να μην είναι ένα στατικό ίδρυμα, αλλά ένας χώρος ευζωίας, ψυχαγωγίας, προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης.

Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος καθημερινά λαμβάνουν χώρα:

 • Ομάδα Νοητικής Ενδυνάμωσης
 • Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης
 • Ομάδα Άσκησης Ομάδα Θεραπείας μέσω της τέχνης (ζωγραφική, πηλός, κολάζ κ.α.)
 • Ομάδα Μουσικής (τραγούδι – χορωδία)
 • Ομάδα Προσανατολισμού στο χρόνο και το χώρο με ανάγνωση εφημερίδων και συζήτηση θεμάτων της επικαιρότητας
 • Ομάδα Τεχνολογίας (επαφή και γνωριμία με νέες τεχνολογίες, Internet, Wii κ.α.)

Σε εβδομαδιαία βάση λειτουργούν Ομάδες Χοροθεραπείας, Δραματοθεραπείας, Θεάτρου, Κίνησης, Άσκησης και Παιχνιδιού. Σε μικρότερες ομάδες των 2 έως 5 ενοίκων και όταν οι γενικότερες συνθήκες το επιτρέπουν, παρέχεται η δυνατότητα εξόδου για καφέ ή φαγητό, επίσκεψης σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και θέατρα ή μιας απλής βόλτας στην πόλη.

Επιπλέον και ανεξαρτήτως των καθιερωμένων και σταθερών προγραμμάτων, παρέχεται η δυνατότητα για Ατομικές Συνεδρίες Νοητικής Ενδυνάμωσης με Ψυχολόγο ή Κοινωνικό Λειτουργό, καθώς και για Μικρές Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης, αποτελούμενες από 3 – 4 άτομα. Οι Φυσικοθεραπευτές της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος μπορούν επίσης να πραγματοποιούν και Ατομικές Θεραπείες στους ενοίκους που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Ατομικής Φυσικοθεραπείας.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος παρέχει δωμάτια μονόκλινα, δίκλινα και τρίκλινα που διαθέτουν μπαλκόνι, μπάνιο, τηλεόραση, κλιματισμό, τηλέφωνο που συνδέεται άμεσα με το τηλεφωνικό κέντρο και κουδούνι εσωτερικής επικοινωνίας δίπλα από κάθε κλίνη και στο μπάνιο.

Για να έρθετε με αυτοκίνητο

 • Ερχόμενοι από Λεωφόρο Μεσογείων, κατευθυνόμενοι προς Αθήνα, στρίβετε αριστερά στα πρώτα φανάρια που επιτρέπεται μετά την πλατεία Αγίας Παρασκευής. Η οδός ονομάζεται Ηπείρου. Στο νούμερο 17, περίπου 100 μέτρα από τη Λεωφόρο Μεσογείων, στο αριστερό σας χέρι βρίσκεται ο Άκτιος Μονάδα Alzheimer.
 • Ερχόμενοι από Λεωφόρο Μεσογείων, κατευθυνόμενοι προς Αγία Παρασκευή, μετά το Νομισματοκοπείο, συναντάτε μια ΕΚΟ στο δεξί σας χέρι. Στο πρώτο φανάρι μετά την ΕΚΟ στρίβετε δεξιά, στην οδό Ηπείρου και στα 100 μέτρα στο αριστερό σας χέρι, βρίσκεται ο Άκτιος Μονάδα Alzheimer.
 • Ερχόμενοι από Περιφερειακή Υμηττού με κατεύθυνση προς Αθήνα, βγαίνετε στην έξοδο Υ3 (Χολαργός – Αγία Παρασκευή). Στρίβετε αριστερά και στα 50 μέτρα συναντάτε ένα βενζινάδικο BP. Εκεί στρίβετε δεξιά και ακολουθείτε την κατεύθυνση του δρόμου για περίπου 1500 μέτρα. Ο δρόμος καταλήγει στην Ελευθερίου Βενιζέλου, το τέρμα της οποίας τέμνει κάθετα την οδό Ηπείρου. Στρίβετε δεξιά και στα 50 μέτρα βρίσκεται ο Άκτιος Μονάδα Alzheimer.

Για να έρθετε με συγκοινωνία

 • Μετρό και Προαστιακός:
  Σταθμός Νομισματοκοπείο: Ο Άκτιος Μονάδα Alzheimer απέχει περίπου 800 μέτρα από τον σταθμό, με κατεύθυνση προς Αγία Παρασκευή. Εναλλακτικά, από Νομισματοκοπείο παίρνετε τα λεωφορεία Β5, 407 και 406 και κατεβαίνετε στη στάση Τόμπρα, πάνω στην οδό Ηπείρου. 50 μέτρα πιο πάνω στο αριστερό σας χέρι βρίσκεται ο Άκτιος Μονάδα Alzheimer.
  Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας: Από Δουκίσσης Πλακεντίας παίρνετε το λεωφορείο 407 και κατεβαίνετε στη στάση Τόμπρα, πάνω στην οδό Ηπείρου. 50 μέτρα πιο πάνω στο αριστερό σας χέρι βρίσκεται ο Άκτιος Μονάδα Alzheimer.
 • Λεωφορεία: εξυπηρετούν όλα τα λεωφορεία που πηγαίνουν στην Αγία Παρασκευή με τα οποία κατεβαίνετε στη στάση Τόμπρα (μετά το Νομισματοκοπείο).Β5: Σταθμός Λαρίσης – Αγία Παρασκευή, στάση Τόμπρα, 407: Σταθμός Νομισματοκοπείου – Σταθμός Δουκίσσης Πλακεντίας, στάση Τόμπρα, 406: Αγία Παρασκευή – Στάση Δουκίσσης Πλακεντίας , στάση Τόμπρα
Εξειδίκευση στην Άνοια και Παρεμβάσεις
Φροντίδα Εγκεφαλικών και Καταγμάτων
Νοητική Ενδυνάμωση και Αξιολόγηση
Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας
Δραστηριότητες στον Άκτιο
Φυσικοθεραπεία και Άσκηση
Ειδικές Υπηρεσίες
Μέριμνα για Ανθρώπινο Δυναμικό

Άκτιος Αγία Παρασκευή

Ηπείρου 17, Αγία Παρασκευή
+30 210 65 15 268 and +30 216 90 01 034
info@aktios.gr