Εξειδίκευση στην Άνοια και Παρεμβάσεις
Φροντίδα Εγκεφαλικών και Καταγμάτων
Νοητική Ενδυνάμωση και Αξιολόγηση
Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας
Δραστηριότητες στον Άκτιο
Φυσικοθεραπεία και Άσκηση
Ειδικές Υπηρεσίες
Μέριμνα για Ανθρώπινο Δυναμικό

Οι Συνεργασίες μας

Στον Άκτιο πιστεύουμε πως το ΜΑΖΙ αποτελεί ένα από τα μεγάλα μας συν. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε αυτοί που είμαστε εάν δε συνεργαζόμασταν αρμονικά, εντός των Μονάδων μας, αλλά και έξω από αυτές.

Οι συνεργάτες μας είναι οι συνοδοιπόροι μας. Είναι αυτοί που μας έχουν βοηθήσει να πορευτούμε από το ξεκίνημά μας, αλλά ταυτόχρονα μας έχουν ανοίξει και πολλούς νέους δρόμους. Μέσα από τις μακρόχρονες συνεργασίες που διατηρούμε μαζί τους έχουμε ενεργή συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα, αναλαμβάνοντας ουσιαστική δράση και ευθύνη για τη βελτίωση των συνθηκών φροντίδας και ζωής των ηλικιωμένων σε Ελλάδα και Κύπρο.

Όμιλοι

BLOCKS GROUP

Από το Καλοκαίρι του 2021 ο Άκτιος είναι μέλος της Blocks Group, του ηγέτη της μακροχρόνιας φροντίδας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Οι διεθνούς επιπέδου παροχές που προσφέρει ο Άκτιος, ο τρόπος λειτουργίας και διαχείρισης που τηρεί, οι γνώσεις και η εξειδίκευσή του, ήταν τα στοιχεία που έκαναν την Blocks Group να τον εμπιστευτεί, αποφασίζοντας τη σύμπραξη αυτή που έχει ήδη ανοίξει το δρόμο σε μια νέα εποχή μακροχρόνιας φροντίδας τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Blocks Group ιδρύθηκε το 2018. Με σχεδόν 1.000 κλίνες σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, καλύπτει όλα τα είδη περίθαλψης και μακροχρόνιας φροντίδας: φροντίδα ηλικιωμένων, φροντίδα Άνοιας, βραχυχρόνια και μακροχρόνια αποκατάσταση και κατ’ οίκον φροντίδα. Πλέον, οι ελληνικές Μονάδες της πλησιάζουν σε δυναμικότητα τις 500 κλίνες και είναι σε θέση να καλύψουν κάθε στάδιο μακροχρόνιας φροντίδας.

MATERIA

Με την έναρξη λειτουργίας του Άκτιου το 2007 ξεκίνησε και η στενή συνεργασία του με τον ΟΜΙΛΟ MATERIA ο οποίος αδιάκοπα δημιουργεί και αναπτύσσει πρωτοποριακές υπηρεσίες για την 3η Ηλικία στην Κύπρο. Στις Μονάδες Φροντίδας και Αποκατάστασης MATERIA προσφέρονται: ποιοτική φροντίδα, κοινωνικότητα, αναψυχή, πληθώρα θεραπειών και ολοκληρωμένα προγράμματα αποκατάστασης με καταρτισμένους θεραπευτές πολλών των κλάδων (φυσικοθεραπεία, εργοθεραπεία, μουσικοθεραπεία, λογοθεραπεία, ψυχογεροντολογία, ψυχολογία). Ο ΟΜΙΛΟΣ MATERIA προσφέρει επίσης υπηρεσίες ημερήσιας και βραχυπρόθεσμης διαμονής, υπηρεσίες εκπαίδευσης φροντιστών (Κυπρίων και αλλοδαπών) και νοσηλευτικές υπηρεσίες για εξωτερικούς ασθενείς.

Η συνεργασία του Άκτιου με τον ΟΜΙΛΟ MATERIA βασίζεται σε τομείς επιστημονικής ενημέρωσης και εφαρμογής καινοτομιών, εκπαίδευσης προσωπικού και ανάπτυξης καινούργιων υπηρεσιών. Η Διευθύντριά του κυρία Μαρίνα Πολυκάρπου είναι Ψυχολόγος – Γεροντολόγος και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Άκτιου.

ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Ο Άκτιος σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΑΛΦΑ υλοποιεί Πρόγραμμα Επιδότησης Σπουδών. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε σπουδαστές Νοσηλευτικής, Εργοθεραπείας και Φυσικοθεραπείας, στους οποίους παρέχονται δωρεάν σπουδές και ταυτόχρονη εργασία που είναι εξασφαλισμένη, τόσο κατά τη διάρκεια των σπουδών, όσο και μετά το πέρας αυτών.

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ

Ο Άκτιος διατηρεί πολυετή συνεργασία με το Μητροπολιτικό Κολλέγιο. Οι Μονάδες του αποτελούν κέντρα πρακτικής άσκησης για φοιτητές Ψυχολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, αλλά και για φοιτητές Νοσηλευτικής, Φυσιοθεραπείας και Εργοθεραπείας. Εντός του ισχυρού και αρμονικού πλαισίου που έχουν δημιουργήσει οι δύο φορείς, διοργανώνονται ανοιχτές προς την κοινότητα δράσεις, με χαρακτήρα κοινωνικό, εκπαιδευτικό και εθελοντικό.

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Ο Άκτιος, με κύριο στόχο και μέλημά του την εκπαίδευση και τη μεταλαμπάδευση της γνώσης, εδώ και χρόνια συμμετέχει σε προγράμματα εκπαίδευσης εθελοντών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ενός σημαντικού φορέα υγείας για τη χώρα.

ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Με τα δια ζώσης, αλλά και τα διαδικτυακά σεμινάρια που ο Άκτιος διοργανώνει δωρεάν σε συνεργασία με το Διορθόδοξο Εκπαιδευτικό Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσφέρει ενημέρωση στην κοινότητα από ειδικούς επιστήμονες και ανθρώπους που γνωρίζουν σε βάθος τις ανάγκες της 3ης Ηλικίας και των ατόμων με Άνοια.

ΙΕΚ ΣΒΙΕ

Ο Άκτιος σε συνεργασία με τα ΙΕΚ ΣΒΙΕ διοργανώνει δωρεάν εκπαιδευτικά σεμινάρια για σπουδαστές Νοσηλευτικής και Φυσικοθεραπείας. Μέσα από τα σεμινάρια αυτά οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Άκτιου που ίσως στο μέλλον σταθούν δίπλα τους ως συνάδελφοι.

Ο Άκτιος διατηρεί μακρόχρονες συνεργασίες με σημαντικούς φορείς που συνδέονται με το όραμα και το αντικείμενό του, έχοντας ενεργή συμμετοχή σε δράσεις και προγράμματα. Κυρίως, έχοντας μια κοινή πορεία πλεύσης. Μέσω των συνεργασιών αυτών, ο Άκτιος αναλαμβάνει δράση και ευθύνη για τη βελτίωση των συνθηκών φροντίδας και ζωής των ηλικιωμένων σε Ελλάδα και Κύπρο.

  • 50 ΚΑΙ ΕΛΛΑΣ
  • ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ΑLZHEIMER ΑΘΗΝΩΝ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER
  • ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  • ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ – SILVER ALERT
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΟΙΑΣ
  • ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΗ & ΓΗΡΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΔΙΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
  • ΦΡΟΝΤΙΖΩ – Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής & Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Πάτρα
  • ΙΘΑΚΗ – Φιλανθρωπικός Σύνδεσμος Στήριξης Ατόμων με Άνοια

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά σε εσάς, στο συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συνεργάτες των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος ή να επισκέπτεστε τις εγκαταστάσεις μας, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, 09:00 - 21:00, κατόπιν ραντεβού.

Επικοινωνία