Εξειδίκευση στην Άνοια και Παρεμβάσεις
Φροντίδα Εγκεφαλικών και Καταγμάτων
Νοητική Ενδυνάμωση και Αξιολόγηση
Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας
Δραστηριότητες στον Άκτιο
Φυσικοθεραπεία και Άσκηση
Ειδικές Υπηρεσίες
Μέριμνα για Ανθρώπινο Δυναμικό

Οι αρχές μας

Οι Αρχές μας

Η λειτουργία των Μονάδων του Άκτιου ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες διαβίωσης και αρχές συμβίωσης που επιτρέπουν, αλλά και προάγουν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ενοίκων. Αυτό γίνεται σε ένα περιβάλλον αξιοπρεπές και ανοικτό προς την κοινότητα. Κατά τη φιλοξενία στον Άκτιο, φροντίζουμε να εξασφαλίσουμε σε κάθε ένοικο, ένα πολυτελές και ασφαλές περιβάλλον, ενώ παράλληλα, διασφαλίζουμε συγκεκριμένες παραμέτρους της διαβίωσής του, στις οποίες και προσαρμοζόμαστε:

  • Ατομικότητα: Εξασφαλίζουμε το δικαίωμα των ενοίκων στο να έχουν τον προσωπικό τους χώρο, χωρίς ενοχλήσεις, προστατευμένοι από κάθε εισβολή ή δημοσιοποίηση των υποθέσεών τους.
  • Αξιοπρέπεια:  Εξασφαλίζουμε τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις προσωπικές ανάγκες των ενοίκων και την αναγνώριση της ατομικής τους αξίας.
  • Ανεξαρτησία:  Προσφέρουμε τη δυνατότητα για αυτονόμηση και ανεξαρτητοποίηση κάθε ενοίκου, παρακινώντας τον στη μέγιστη δυνατή συμμετοχή του ως προς την αντιμετώπιση των προσωπικών του αναγκών και τη διεκπεραίωση θεμάτων δικού του ενδιαφέροντος.
  • Επιλογή:  Προσφέρουμε τη δυνατότητα επιλογών σε θέματα καθημερινής διαβίωσης.
  • Αυτοπραγμάτωση:  Βοηθούμε τους ενοίκους να συνεχίζουν να αναπτύσσουν τις δυνατότητες, τις ικανότητες και κυρίως, τις προσωπικές προσδοκίες τους, σε κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής, εντός ή και εκτός δομής.
  • Κάλυψη βιοψυχοκοινωνικών αναγκών:  Εξασφαλίζουμε την πλήρη κάλυψη των βιοψυχοκοινωνικών αναγκών των ενοίκων, με απόλυτο σεβασμό στην ατομικότητα και την ιδιαιτερότητά τους.

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά σε εσάς, στο συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συνεργάτες των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος ή να επισκέπτεστε τις εγκαταστάσεις μας, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, 09:00 - 21:00, κατόπιν ραντεβού.

Επικοινωνία