Εξειδίκευση στην Άνοια και Παρεμβάσεις
Φροντίδα Εγκεφαλικών και Καταγμάτων
Νοητική Ενδυνάμωση και Αξιολόγηση
Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας
Δραστηριότητες στον Άκτιο
Φυσικοθεραπεία και Άσκηση
Ειδικές Υπηρεσίες
Μέριμνα για Ανθρώπινο Δυναμικό

Η Φιλοσοφία μας

Όλοι εμείς στον Άκτιο γνωρίζουμε ότι σημασία δεν έχει μόνο το Ζην, αλλά και το Ευ Ζην. Αυτό που ονομάζουμε ποιότητα ζωής και που είναι τόσο εύκολο να στερηθούν οι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Αυτό ακριβώς που αρχικώς ήταν και παραμένει σταθερά το όραμά μας…

Η φιλοσοφία μας

Φιλοδοξούμε να είμαστε χώροι ζωής και ευεξίας, χώροι γεμάτοι ενέργεια, χώροι πρότυπα δυναμικής ανάπτυξης. Όχι στατικά ιδρύματα…

Στον Άκτιο, το ανθρώπινο δυναμικό, οι παρεχόμενες υπηρεσίες, οι εγκαταστάσεις και ο περιβάλλον χώρος, δεν ακολουθούν αναγκαστικά τα παγιωμένα πρότυπα που προκύπτουν από τη στατική και μηχανική θεώρηση των πραγμάτων. Η προσέγγιση των ενοίκων και η οργάνωση του φάσματος της ζωής τους, μέσα και έξω από τους χώρους των Μονάδων μας, συνδυάζουν τη σταθερή ποιότητα με την προσαρμοστικότητα και την ευελιξία. Οι σχέσεις και οι αρμοδιότητες αναθεωρούνται και επαναπροσδιορίζονται, ανάλογα με την περίσταση και τις ανάγκες. Το αποκαταστασιακό και θεραπευτικό πρόγραμμα είναι ευέλικτο και προσαρμόζεται στις προσωπικές ανάγκες και ικανότητες κάθε ενοίκου, ενώ οι χώροι δύνανται να αλλάζουν μορφή, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες ή τις επιθυμίες τους. Η καθημερινή διατροφή διαθέτει ποικιλία, ενώ οι ίδιες οι εποχές βιώνονται με τρόπο διαφορετικό και όχι ως μονότονη ρουτίνα ενός ευθύγραμμου χρόνου.

Μέσα σε ένα δομημένο πλαίσιο που βρίσκεται σε διαρκή ανατροφοδότηση με το περιβάλλον, λειτουργούμε με ευελιξία. Στις δραστηριότητες που οργανώνουμε, οι εκπαιδευμένοι συνεργάτες μας συμμετέχουν είτε συμπληρώνοντας τις ελλειμματικές δεξιότητες των ενοίκων είτε υποκαθιστώντας τες, όταν αυτές απουσιάζουν. Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος όλων μας είναι η δραστηριοποίηση και εκπαίδευση των ενοίκων, ώστε να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διαδικασίες που τους αφορούν. Παράλληλα, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην κάλυψη των αναγκών υγείας τους, κατανοώντας πως οι ανάγκες αυτές είναι αυξημένες και σύνθετες. Για τον σκοπό αυτό, στελεχωνόμαστε από Εξειδικευμένο Προσωπικό που συνεργάζεται πλήρως με διάφορες Ιατρικές Ειδικότητες.

Κύριο μέλημά μας  είναι η διατήρηση του σπιτικού περιβάλλοντος, ενός χώρου που οι φιλοξενούμενοι νιώθουν ασφαλείς και άνετοι σαν το σπίτι τους, ενώ παράλληλα απολαμβάνουν υπηρεσίες που διασφαλίζουν ποιότητα ζωής ξενοδοχειακού επιπέδου και φροντίδα εξειδικευμένης Γηριατρικής Μονάδας. Επιδιώκουμε ο Άκτιος να έχει την ατμόσφαιρα και την ενέργεια παιδικού σταθμού, να είναι ένας χώρος ζωής και ευεξίας και όχι ένα συμβατικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Φροντίζουμε μέσω των ψυχαγωγικών μας εκδηλώσεων, της δημιουργικής απασχόλησης, των ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης, των Ψυχοθεραπευτικών Ομάδων, της Νοσηλευτικής και Ιατρικής Υπηρεσίας, της ποιότητας της προσφοράς μας, της ανανέωσης των εσωτερικών χώρων, αλλά και της άψογης περιποίησης και συμπεριφοράς μας, να προασπίσουμε το δικαίωμα στην ποιότητα ζωής.

Παλεύουμε διαρκώς για το αυτονόητο. Για τη διασφάλιση ποιοτικής φροντίδας και ποιότητας ζωής στους ηλικιωμένους ενοίκους μας.

Οργανώνουμε Επιμορφωτικά Σεμινάρια  για το Προσωπικό των Μονάδων μας, ενημερωνόμαστε για τις προόδους και τις εφαρμογές της επιστήμης στον κλάδο που υπηρετούμε, προωθούμε την μεταξύ μας επικοινωνία και φροντίζουμε γι αυτήν μέσω των συχνών Ομάδων Προσωπικού και της διαρκούς εκπαίδευσης. Έχουμε συνέχεια τα μάτια και τ’ αυτιά μας ανοιχτά, ώστε να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αρωγοί στο έργο μας είστε και εσείς, οι συνεργάτες μας.  Βασιζόμαστε στη βοήθεια και συμπαράστασή σας, για να μπορούμε να γινόμαστε καλύτεροι και βέβαια, είμαστε πάντοτε ανοικτοί σε νέες προτάσεις.

Επικοινωνία

Για οποιοδήποτε πρόβλημα αφορά σε εσάς, στο συγγενικό ή φιλικό σας πρόσωπο, μπορείτε να επικοινωνείτε με τους συνεργάτες των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος ή να επισκέπτεστε τις εγκαταστάσεις μας, καθημερινές και Σαββατοκύριακα, 09:00 - 21:00, κατόπιν ραντεβού.

Επικοινωνία