Ο Όμιλος Άκτιος υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου ο Όμιλος Άκτιος υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προώθηση της διαφορετικότητας στις επιχειρήσεις που στόχο έχει να λειτουργήσει ως μέσον δέσμευσης για την εφαρμογή της ισότητας, των ίσων ευκαιριών και της διαφορετικότητας, σε κάθε εργασιακό περιβάλλον.

Στην Ελλάδα η Χάρτα Διαφορετικότητας ιδρύθηκε το 2019 και υλοποιείται από το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων. Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από τον Άκτιο πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΚΕΑΝ με την παρουσία των κκ:

  • Σταύρου Μηλιώνη, Προέδρου του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή του Diversity Charter Greece
  • Κατερίνας Ψύχα, Υπεύθυνης Επικοινωνίας του ΚΕΑΝ
  • Δρα Κωστή Προύσκα, Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Άκτιος και Κλινικού Διευθυντή της Blocks Group
  • Μαρίας Γιώτη, Chief Operating Officer στον Άκτιο Αποκατάσταση
  • Αντώνη Σπανού, Ψυχολόγου – Υπεύθυνου Λειτουργιών και Ψυχοκοινωνικού Τομέα στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος

Η δήλωση του Προέδρου του ΚΕΑΝ για αυτή την τόσο σημαντική στιγμή του Άκτιου, μας καλύπτει απόλυτα:

«Μία επιχείρηση που έχει στο επίκεντρο της φιλοσοφίας της τη φροντίδα και το σεβασμό της ανθρώπινης ζωής, έγινε μέλος της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις. Ο Άκτιος, ένας πολύχρωμος και ζωντανός οργανισμός μακροχρόνιας φροντίδας και αποκατάστασης, θα συνδράμει με τις δυνάμεις του τη μεγάλη οικογένεια της Χάρτας και μαζί, θα σχεδιάσουμε και υλοποιήσουμε πρωτοβουλίες και δράσεις που θα έχουν στο επίκεντρο την αποδοχή και την υποστήριξη της διαφορετικότητας».

Στον Άκτιο είμαστε η διαφορετικότητα, σε κάθε έκφανση της λειτουργίας μας και χαιρόμαστε που πλέον, δεσμευόμαστε για αυτό με την υπογραφή μας.