Άκτιος Άρτ Παλάς Μαρούσι

Στον Άκτιο Άρτ Παλάς κατέχουμε την Τέχνη της Φροντίδας. Παίρνοντας τη σκυτάλη από το Relax Palace Αμαρουσίου, το οποίο ιδρύθηκε το 1969, με νέο όνομα από το 2012, αναδεικνύουμε ξανά την Τέχνη της Φροντίδας. Την Τέχνη του να καταλαβαίνουμε και να αντιλαμβανόμαστε τις ιδιαίτερες ανάγκες της 3ης και 4ης Ηλικίας. Την Τέχνη του να συνειδητοποιούμε το άγχος και την ευθύνη των νεότερων μελών της οικογένειας, απέναντι στους αγαπημένους ηλικιωμένους τους. Την Τέχνη του να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας, ώστε να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των ενοίκων μας και να αριστοποιούμε τις δεξιότητες και τις ικανότητές τους, προς δικό τους όφελος.

Αρωγός μας στην προσπάθεια αυτή είναι ο Όμιλος του Άκτιου, του οποίου γίναμε μέλος τον Νοέμβριο του 2014. Με εκπαιδευμένους συνεργάτες, σπάνια τεχνογνωσία για τον ελληνικό χώρο και με διαρκείς παρεμβάσεις για την βελτίωση του εξοπλισμού μας και την ανακατασκευή του κτηρίου μας, συνεχίζουμε να είμαστε μια από τις πιο αξιόπιστες Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Ελλάδα. Στα βήματά μας στέκουν κοντά παλιοί και νέοι συνεργάτες, καθώς και όλοι εσείς που τόσα χρόνια μας εμπιστευθήκατε και μας στηρίξατε…

Ο Άκτιος Αρτ Παλάς εξειδικεύεται στη φροντίδα ανθρώπων που υποφέρουν από Άνοια και το μοντέλο φροντίδας που ακολουθεί είναι δυναμικό, προσφέροντας απασχόληση και κινητοποίηση και όχι παθητική φροντίδα. Η Μονάδα απασχολεί εξειδικευμένο προσωπικό και διαθέτει άνετους χώρους διημέρευσης και απασχόλησης ανθρώπων με Άνοια. Όπως κάθε Μονάδα του Άκτιου έχει σχεδιαστεί λαμβάνοντας υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα και τις εμπειρίες των καταξιωμένων συνεργατών του. Εξειδικεύεται:

 • Στη φροντίδα ανθρώπων που πάσχουν από Άνοια, μια διαταραχή που επηρεάζει το σύνολο των γνωστικών λειτουργιών του εγκεφάλου
 • Στην περίθαλψη ανθρώπων που χρειάζονται υπηρεσίες αποθεραπείας και αποκατάστασης από εγκεφαλικά, πτώσεις και κατάγματα
 • Στη φιλοξενία ηλικιωμένων που αναζητούν έναν προστατευμένο τρόπο διαβίωσης με νοσηλευτική φροντίδα, ιατρική επίβλεψη και δραστηριότητες
Εγκαταστάσεις

Ο Άκτιος Άρτ Παλάς στεγάζεται σε ένα κτήριο χτισμένο και διαμορφωμένο εξ αρχής για Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων. Mε το μικρό του σχετικά μέγεθος προσφέρει αίσθηση οικιακού περιβάλλοντος και την ασφάλεια μιας καλά εποπτευόμενης Μονάδας περίθαλψης που θυμίζει περισσότερο παιδικό σταθμό, παρά στατικό ίδρυμα.

Ο Άκτιος Αρτ Παλάς είναι ένας χώρος ζωής και ευεξίας, γεμάτος χρώματα, φως και μουσική. Με δυναμικά εναλλασσόμενη διακόσμηση, πίνακες, προσεγμένο φωτισμό, ζωγραφική, χειροτεχνίες και φωτογραφίες, αναδεικνύει τη ζωή των ενοίκων και τους βοηθά στον προσανατολισμό τους στο χώρο και στο χρόνο. Τα χρώματα της Μονάδας ενισχύουν το φυσικό και τεχνητό φωτισμό της, καταστώντας τη λειτουργία της πιο κατανοητή στους ενοίκους. Βασιζόμαστε στη γνώση πως τα ήπια χρώματα και όσα έχουν ως βάση τους το γκρι, τείνουν να μη γίνονται αντιληπτά από τους ηλικιωμένους. Αντίθετα, το ανοιχτό κόκκινο, το πορτοκαλί και το κίτρινο, τους είναι ορατά, ενθαρρύνοντάς τους ταυτόχρονα για δραστηριότητες. Επιπλέον, οι αποχρώσεις του κόκκινου και του κίτρινου προκαλούν μεγαλύτερο ερέθισμα σε άτομα με Άνοια.

Κοινόχρηστοι χώροι

Ο Άκτιος Αρτ Παλάς, έπειτα από την πρόσφατη ανακαίνισή του, διαθέτει ανανεωμένους κοινόχρηστους χώρους που προσφέρουν ολιστική φιλοξενία στους ενοίκους, ακολουθώντας το δυναμικό μοντέλο φροντίδας του Άκτιου. Το ανακαινισμένο και ανανεωμένο Φυσιοθεραπευτήριό μας, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των ενοίκων μας για άσκηση και δραστηριοποίηση. Όλοι οι χώροι του Άκτιου Αρτ Παλάς κλιματίζονται.

Υπηρεσίες

Στον Άκτιο Αρτ Παλάς απασχολείται μόνιμα Ιατρός Παθολόγος ο οποίος πραγματοποιεί καθημερινές επισκέψεις. Νευρολόγος επισκέπτεται ατομικά τους ενοίκους τρεις φορές την εβδομάδα, χωρίς χρέωση, ενώ υπάρχει συνεργασία και με Ιατρούς άλλων ειδικοτήτων. Στη Μονάδα λειτουργεί Νευρολογικό Ιατρείο για την αντιμετώπιση προβλημάτων μνήμης και συμπεριφοράς.

Ο Ψυχοκοινωνικός Τομέας του Άκτιου Αρτ Παλάς οργανώνει καθημερινά Ομάδες Απασχόλησης, Ομάδες Άσκησης και Ομάδες Νοητικής Ενδυνάμωσης. Επιπλέον, συντονίζει τις ψυχαγωγικές εκδηλώσεις και την οργάνωση Εκπαιδευτικών και Επιμορφωτικών Σεμιναρίων, καθώς και των Ομάδων Υποστήριξης Συγγενών, σε μια προσπάθεια η Μονάδα να μην είναι ένα στατικό ίδρυμα, αλλά ένας χώρος ευζωίας, ψυχαγωγίας, προσωπικής ανάπτυξης και ενδυνάμωσης.

Στον Άκτιο Αρτ Παλάς καθημερινά λαμβάνουν χώρα:

 • Ομάδα Νοητικής Ενδυνάμωσης
 • Ομάδα Δημιουργικής Απασχόλησης
 • Ομάδα Άσκησης
 • Ομάδα Θεραπείας μέσω της τέχνης (ζωγραφική, πηλός, κολάζ κ.α.)
 • Ομάδα Μουσικής (τραγούδι – χορωδία)
 • Ομάδα Προσανατολισμού στο χρόνο και το χώρο με ανάγνωση εφημερίδων και συζήτηση θεμάτων της επικαιρότητας
 • Ομάδα Τεχνολογίας (επαφή και γνωριμία με νέες τεχνολογίες, Internet, Wii κ.α.)

Σε εβδομαδιαία βάση λειτουργούν Ομάδες Χοροθεραπείας, Δραματοθεραπείας, Θεάτρου, Κίνησης, Άσκησης και Παιχνιδιού. Σε μικρότερες ομάδες των 2 έως 5 ενοίκων και όταν οι γενικότερες συνθήκες το επιτρέπουν, παρέχεται η δυνατότητα εξόδου για καφέ ή φαγητό, επίσκεψης σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και θέατρα ή μιας απλής βόλτας στην πόλη.

Επιπλέον και ανεξαρτήτως των καθιερωμένων και σταθερών προγραμμάτων, παρέχεται η δυνατότητα για Ατομικές Συνεδρίες Νοητικής Ενδυνάμωσης με Ψυχολόγο ή Κοινωνικό Λειτουργό, καθώς και για Μικρές Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης, αποτελούμενες από 3 – 4 άτομα. Οι Φυσικοθεραπευτές της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος μπορούν επίσης να πραγματοποιούν και Ατομικές Θεραπείες στους ενοίκους που εντάσσονται στο Πρόγραμμα Ατομικής Φυσικοθεραπείας.

Δωμάτια

Ο Άκτιος Αρτ Παλάς διαθέτει δωμάτια μονόκλινα και δίκλινα με ατομικό μπάνιο, μπαλκόνι, κλιματισμό και ανεμιστήρα οροφής. Τα δωμάτια διαθέτουν τηλέφωνο το οποίο είναι συνδεδεμένο με το τηλεφωνικό κέντρο της Μονάδας, παρέχοντας τη δυνατότητα ειδοποίησης του Νοσηλευτικού Προσωπικού με απλό σήκωμα του ακουστικού του τηλεφώνου – μια πράξη απλή, η οποία όπως έχει αποδειχθεί, διατηρείται ακόμη και σε προχωρημένα στάδια Άνοιας, ενώ δεν προκαλεί δυσκολία σε άτομα με αδυναμία στην ακοή και στην όραση.

Πρόσβαση

Ο Άκτιος Αρτ Παλάς βρίσκεται στην Οδό Πεντέλης 55, στο Μαρούσι. Η οδός Πεντέλης είναι ο δρόμος που συνδέει το Μαρούσι με τα Μελίσσια (διασταύρωση Μελισσίων).

Για να έρθετε με αυτοκίνητο

 • Από Αθήνα: Ανεβαίνετε τη Λεωφόρο Κηφισίας. Περνάτε τη διασταύρωση προς Μαρούσι και συνεχίζετε ευθεία προς Κηφισιά. Στο ύψος της πλατείας Αγίας Λαύρας (εκκλησάκι), στρίβετε δεξιά στο φανάρι. Αυτή είναι η οδός Πεντέλης. Ο Άκτιος Αρτ Παλάς βρίσκεται στο νούμερο 55, από την αριστερή πλευρά του δρόμου καθώς ανεβαίνετε προς Μελίσσια.
 • Από Κηφισιά: Κατεβαίνοντας προς Αθήνα, περνάτε την πλατεία Αγίας Λαύρας (εκκλησάκι) και στρίβετε δεξιά στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας. Συνεχίζετε ευθεία και στρίβετε δεξιά στην οδό Παπαφλέσσα (συνέχεια της οδού Χατζηαντωνίου). Βγαίνετε στη λεωφόρο Κηφισίας και στρίβετε δεξιά προς Κηφισιά. Στο ύψος της πλατείας Αγίας Λαύρας (εκκλησάκι), στρίβετε δεξιά στο φανάρι. Αυτή είναι η οδός Πεντέλης. Ο Άκτιος Αρτ Παλάς βρίσκεται στο νούμερο 55, από την αριστερή πλευρά του δρόμου καθώς ανεβαίνετε προς Μελίσσια.
 • Από Λεωφόρο Πεντέλης: Ανεβαίνετε τη Λεωφόρο Πεντέλης. Στρίβετε δεξιά στη διασταύρωση για Μελίσσια, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Ο δρόμος αυτός στη συνέχεια ονομάζεται Λεωφόρος Δημοκρατίας και ύστερα οδός Πεντέλης. Ο Άκτιος Αρτ Παλάς βρίσκεται στο νούμερο 55, από τη δεξιά πλευρά του δρόμου καθώς κατεβαίνετε προς Μαρούσι.

Για να έρθετε με συγκοινωνία

 • Με λεωφορείο: 550, Α7, Χ14, Α8 - Στάση: Διασταύρωση Μελισσίων (οδός Πεντέλης). Ο Άκτιος Αρτ Παλάς βρίσκεται σε απόσταση 800 μέτρων.
 • Από την αρχή της οδού Πεντέλης μπορείτε να περπατήσετε ή να πάρετε τα λεωφορεία 446 και 410 ή Δημοτική Συγκοινωνία 020. Κατεβαίνετε στη Στάση Σικιαρίδειο. Ο Άκτιος Αρτ Παλάς είναι πίσω σας, στο νούμερο 55.
 • Από τον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου: Μπορείτε να πάρετε τα ακόλουθα λεωφορεία 446 και 410 από τον Σταθμό Αμαρουσίου, καθώς και τη Δημοτική Συγκοινωνία 020. Κατεβαίνετε στη Στάση Σικιαρίδειο. Ο Άκτιος Αρτ Παλάς είναι πίσω σας στο νούμερο 55.
Εξειδίκευση στην Άνοια και Παρεμβάσεις
Φροντίδα Εγκεφαλικών και Καταγμάτων
Νοητική Ενδυνάμωση και Αξιολόγηση
Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας
Δραστηριότητες στον Άκτιο
Φυσικοθεραπεία και Άσκηση
Ειδικές Υπηρεσίες
Μέριμνα για Ανθρώπινο Δυναμικό

Άκτιος Άρτ Παλάς Μαρούσι

Οδός Πεντέλης 55
Μαρούσι
+30 210 80 22 912 and +30 210 80 26 615
info@aktios.gr