1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

Εξειδίκευση στην Άνοια
και Παρεμβάσεις

Με εξειδίκευση και παρεμβάσεις για την άνοια, προτείνουμε ένα νέο μοντέλο φροντίδας για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα

Φροντίδα Εγκεφαλικών
και Καταγμάτων

Με εξοπλισμό, τεχνογνωσία
και καταρτισμένους συνεργάτες συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση καταγμάτων και εγκεφαλικών.

Διαβάστε περισσότερα

Νοητική Ενδυνάμωση
και Αξιολόγηση

Με νοητική ενδυνάμωση, αξιολόγηση και δραστηριότητες ενισχύουμε τον προσανατολισμό στον χώρο και στον χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα

Δυναμικό Μοντέλο Φροντίδας

Το δυναμικό μοντέλο φροντίδας που ακολουθούμε στοχεύει 
στην απασχόληση και στην κινητοποίηση των ενοίκων μας.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Στιγμές μας

Οι Συνεργασίες μας

Προβάλουμε τις συνεργασίες μας γιατί είμαστε περήφανοι για το δίκτυο που έχουμε δημιουργήσει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες.

Διαβάστε περισσότερα

Οι Εκδηλώσεις μας

Τα Νέα μας

 • Εκπαιδευτική Συνεργασία με τον Οργανισμό Korea Gapyear
 • Οδηγός: «Βοήθεια για τους περιθάλποντες ατόμων με άνοια»
 • LTC-MAN
 • Άκτιος Οδηγός
 • Άκτιος Αρτ Παλάς
 • Ώρες Επισκεπτηρίου στον Άκτιο
 • Σταθμός Ημερήσιας Απασχόλησης

Διαβάστε περισσότερα

Το σημαντικότερο κεφάλαιο του Άκτιου είναι το ανθρώπινο δυναμικό του, δηλαδή όλοι όσοι με πολλή αγάπη, φροντίδα και επαγγελματισμό πραγματώνουν τα όνειρά μας για ποιότητα φροντίδας και ποιότητα ζωής των ανθρώπων που φιλοξενούμε. Αυτούς τους ανθρώπους εμείς τους σεβόμαστε, τους υπολογίζουμε και τους προστατεύουμε.

Στο πλαίσιο αυτό, όλοι οι εργαζόμενοί μας λαμβάνουν αμοιβές ανώτερες της συλλογικής σύμβασης. Τα εργασιακά τους δικαιώματα προασπίζονται. Συμμετέχουν σε επιμορφωτικά σεμινάρια και φροντίζουμε ώστε να υπάρχει επικοινωνία μεταξύ μας με συχνές ομάδες προσωπικού και διαρκή εκπαίδευση.

Τέλος, από τον Οκτώβριο του 2014 όλοι οι εργαζόμενοι στον Άκτιο υπάγονται σε ομαδικό ασφαλιστήριο υγείας! Ακολουθούν μερικές πληροφορίες για τα στελέχη και τους συμβούλους μας:

Δρ Κωστής ΠρούσκαςΟ Δρ Κωστής Προύσκας είναι Ψυχολόγος με μάστερ (MSc) στην Ψυχολογική Αξιολόγηση σε Οργανισμούς από το Goldsmiths, London και διδακτορικό (PhD) στη Γεροντολογία από το King's College London του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Κατέχει θέση Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου στην Άκτιος Α.Ε. και διευθύνει τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος από το 2007. Εργάστηκε για πολλά χρόνια στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Relax Palace στο Μαρούσι ως Ψυχολόγος. Από το 2002 έως το 2007 διετέλεσε Επιστημονικός Υπεύθυνος σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ΚΛΙΜΑΚΑ» στην Κέρκυρα και στην Αχαΐα (Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο και Οικοτροφεία Βαριάς Νοητικής Υστέρησης) έχοντας την πλήρη ευθύνη για την στελέχωσή, την οργάνωση και τη λειτουργία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχαργώς. Έχει εργαστεί ως συνεργάτης, συντονιστής και επιστημονικός υπεύθυνος σε αρκετά Ευρωπαϊκά Προγράμματα και έχει διατελέσει Εμπειρογνώμονας για Ηλικιωμένες Γυναίκες στο πρόγραμμα "PROGRESS για μειονεκτούσες ομάδες" της Ελληνικής Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Είναι Εξωτερικός Επόπτης των Κέντρων Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, και Επιστημονικός Υπεύθυνος του υπό ίδρυση Κέντρου Ημέρας Alzheimer του Σωματείου Φροντίζω στην Πάτρα. Έχει οριστεί μέλος της Ομάδας Εργασίας για την επεξεργασία προτάσεων μεταρρύθμισης του θεσμικού πλαισίου παροχής κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής πρόνοιας στον θεματικό τομέα «Ηλικιωμένοι» του Ελληνικού Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το γήρας και την Τρίτη ηλικία, την οικογενειακή φροντίδα, την οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Κλειστής Περίθαλψης και Μονάδων Υγείας, τεχνικές αξιολόγησης και ποσοτικές μεθόδους έρευνας.

Είναι ιδρυτικό μέλος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «50και Ελλάς», ιδρυτικό μέλος και πρώην Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και Ειδικός Γραμματέας της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής εταιρίας.

Στάθης ΤρυφωνόπουλοςΟ Στάθης Τρυφωνόπουλος είναι κάτοχος BSc (Hons) in Psychology από το University of Northumbrian at Newcastle και MSc in Psychology & Health από το Stirling University της Σκωτίας. Είναι απόφοιτος του τετραετούς εκπαιδευτικού προγράμματος στη Ψυχοθεραπεία Gestalt, του Gestalt Foundation. Από το 2000 έχει μακρόχρονη εμπειρία δουλεύοντας με ανθρώπους με άνοια καθώς και με φροντιστές, σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σε Κέντρα Ημέρας. Το 2000 εργάστηκε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Relax Palace στο Μαρούσι, αποκτώντας την πρώτη επαφή με ηλικιωμένο πληθυσμό και με τις απαιτήσεις μιας οργανωμένης δομής μακροχρόνιας φροντίδας. Το 2005 εργάστηκε για την Alzheimer's Scotland στο Κέντρο Ημέρας ασθενών με άνοια στο Tillicoultry της Σκωτίας. Από το Φεβρουάριο του 2007 εργάστηκε στο Κέντρο Ημέρας ασθενών με άνοια στο Παγκράτι, της Εταιρείας Νόσου Αlzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών ενώ το Νοέμβριο του 2007 υπήρξε ένα από τα πρώτα μέλη του Ψυχοκοινωνικού Τομέα του Άκτιου. Από το 2009 παράλληλα με την εργασία του με ασθενείς με άνοια άρχισε να εργάζεται ιδιωτικά ως ψυχοθεραπευτής στο Κέντρο Ψυχοθεραπείας & Έκφρασης Εν-Δια-Φέρω. Από τον Φεβρουάριο του 2013 επέστρεψε στον Άκτιο εκτελώντας χρέη Υποδιευθυντή.
Αρτεμις ΠρούσκαΗ Αρτεμις Προύσκα σπούδασε μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στην Μ.Φ.Η Relax Palace από το 1995 έως και το 2012 ως διοικητική υπεύθυνη. Από 1/2/2013 ανέλαβε καθήκοντα διευθύντριας του Αρτ Παλάς και μετέπειτα του Άκτιος Αρτ Παλάς. Από την 1/11/2014 ανέλαβε καθήκοντα υποδιευθύντριας του Ομίλου Άκτιος. Μιλά γαλλικά και αγγλικά.

Νοσηλευτικός Τομέας

Βάσω ΑθανασίουΗ Βάσω Αθανασίου είναι Νοσηλεύτρια και Επισκέπτρια Υγείας απόφοιτη και των δύο κλάδων της Ανωτέρας Σχολής Αδελφών Νοσηλευτών και Επισκεπτριών (ΑΣΑΝΕ-ΠΙΚΠΑ). Στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος εργάζεται ως Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας από τον Νοέμβριο του 2007 προερχόμενη από την Μονάδα που υπήρχε πριν τον Άκτιο, το My Home, όπου εργαζόταν για 9 έτη. Επίσης έχει εργαστεί στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, στο Σισμανόγλειο, στο ΠΙΚΠΑ (αναρρωτήριο) και στην Νευρολογική Κλινική Λιαπόπουλου. Είναι πιστοποιημένη διασώστρια πρώτων βοηθειών (emergency First aid at work). Από τον Νοέμβριο του 2014 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνουσας του Νοσηλευτικού Τομέα του Άκτιου.
Ανέστης ΚαριπίδηςΟ Ανέστης Καριπίδης είναι απόφοιτος Νοσηλευτικής Χειρουργείου του ΙΕΚ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΣ και απόφοιτος ΤΕΛ Βρεφονηπιοκόμου. Εργάζεται ως Προϊστάμενος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος από τον Νοέμβριο του 2007. Έχει εργαστεί στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων RELAX PALACE στο Μαρούσι, στο Κέντρο Ημέρας της Εταιρίας νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Αθηνών και στην Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία 'ΚΛΙΜΑΚΑ' ως Προϊστάμενος Νοσηλευτικής Υπηρεσίας σε οικοτροφείο βαριάς νοητικής υστέρησης στην Κέρκυρα. Έχει παρακολουθήσει τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του προγράμματος Ψυχαργώ το οποίο περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση και εκπαίδευση στην Δανία για την φροντίδα, την αποκατάσταση και την φιλοξενία ατόμων με μαθησιακές, σωματικές και νοητικές αναπηρίες, καθώς και πρακτική άσκηση στο ΚΕ.ΠΕ.Π «Ο Άγιος Δημήτριος» και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Τον Ιανουάριο του 2017 συμμετείχε ως σύμβουλος στην Εθνική Συνάντηση για την εγκυροποίηση της “Μήτρας Ικανοτήτων Επαγγελματικής Νοσηλευτικής Φροντίδας” στο πλαίσιο του προγράμματος HealthCareEurope. Από τον Νοέμβριο του 2014 ανέλαβε καθήκοντα Διευθύνοντος του Νοσηλευτικού Τομέα του Άκτιου.
Δώρα ΚολιούσηΗ Δώρα Κολιούση είναι απόφοιτη ΤΕΕ β' βοηθού νοσηλευτή, με πρακτική άσκηση στον Ευαγγελισμό σε ουρολογική και χειρουργική κλινική για έξι μήνες. Εργάζεται στον ΑΚΤΙΟ από το 2008 και κατέχει θέση Προϊστάμενης Νοσηλεύτριας Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Ακτιος και Άκτιος Μονάδα Alzheimer, στην Αγία Παρασκευή. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και κατέχει πιστοποίηση για ΚΑΡΠΑ και χρήση φορητού απινιδωτή καθώς και είναι πιστοποιημένη διασώστρια πρώτων βοηθειών (emergency First aid at work).
Ελένη ΕπιτροπάκηΗ Ελένη Επιτροπάκη ξεκίνησε να εργάζεται για την Μ.Φ.Η Relax Palace το 1988, όπου το 2007 ανέλαβε καθήκοντα υπευθύνου βάρδιας. Παράλληλα εργάστηκε στις Μ.Φ.Η Άκτιος ως υπεύθυνη απογευματινής βάρδιας από το 2008 έως το 2012. Είναι πιστοποιημένη διασώστρια πρώτων βοηθειών (emergency First aid at work). Από 1/2/2013 έως και σήμερα εργάζεται στον Άκτιο Αρτ Παλάς ως αναπληρώτρια προϊσταμένη.
Φρόσω ΒέραΗ Φρόσω Βέρα είναι Πτυχιούχος του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης "Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και Διαχείριση Κρίσεων" με κατεύθυνση "Επείγουσα Φροντίδα Υγείας". Διετέλεσε υπεύθυνη νοσηλεύτρια στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «Μυστράλ Μέλαθρον» στη Σπάρτη από το 2011-2014. Κατέχει πιστοποιήσεις σε Η/Υ και γνώσεις ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γερμανικά, Ισπανικά). Άλλες πιστοποιήσεις : Advanced Assessment and Treatment of Trauma (American Academy of Orthopedic Surgeons), BLS/AED Provider Course (European Resuscitation Council). Το 2010 συμμετείχε εθελοντικά στο σταθμό πρώτων βοηθειών στο «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ». Από το 2015 κατέχει θέση Προϊσταμένης Νοσηλεύτριας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Αρτ Παλλάς.
Μαριάννα ΧήτουΗ Μαριάννα Χήτου είναι Πτυχιούχος Νοσηλεύτρια του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα. Πραγματοποίησε την πρακτική της στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Γ. Χατζηκώστας καθώς και κλινική άσκηση στην Εταιρία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ) και στο Κέντρο Αποκατάστασης Ιωαννίνων. Το 2013 εργάστηκε στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι στο πλαίσιο προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα. Είναι κάτοχος πιστοποιήσεων Η/Υ, Αγγλικών και Α΄ Βοηθειών Από τον Αύγουστο του 2014 έως το Μάρτιο του 2018 εργάστηκε ως Νοσηλεύτρια στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Alzheimer όπου από τον Απρίλιο του 2018 ανέλαβε καθήκοντα Προϊσταμένης. Από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Μάιο του 2019 εργάστηκε στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Golden Care. Από τον Μάιο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2020 εργάστηκε στο Ενδοσκοπικό τμήμα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών στο Μαρούσι, ενώ από το Φεβρουάριο του 2020 κατέχει τη θέση της Προϊσταμένης στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός στη Βάρη.
Βασίλειος ΔρουλίσκοςΟ Βασίλειος Δρουλίσκος είναι Πτυχιούχος Νοσηλευτής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών και πραγματοποίησε την πρακτική του στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αττικής Γεώργιος Γεννηματάς. Έχει εργαστεί ως Υπεύθυνος Βάρδιας σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων καθώς και ως εθελοντής νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Κατέχει πιστοποίηση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 κατέχει θέση Προϊστάμενου Νοσηλευτή στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός, στη Βάρη.
Λάμπρος ΣερπάνοςΟ Λάμπρος Σερπάνος είναι πτυχιούχος του τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι Λαμίας. Εργάστηκε για 6 χρονιά στην Γενική Κλινική Ιπποκράτειο Ίδρυμα ως υπεύθυνος νοσηλευτής και για 10 xρονιά ως εργαλειοδότης στο οφθαλμολογικό, νευρολογικό και γναθολογικό χειρουργείο του Γ.Ν.Α.Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ. Κατέχει πιστοποίηση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και έχει παρουσιάσει εργασίες σε πολλά νοσηλευτικά συνεδρία. Από τον Φεβρουάριο του 2019 κατέχει θέση Αναπληρωτή Προϊστάμενου Νοσηλευτή στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Alzheimer, στην Αγία Παρασκευή.
Ιωάννα ΚατσαρούΗ Ιωάννα Κατσαρού είναι πτυχιούχος Νοσηλεύτρια του Α.Τ.Ε.Ι Νοσηλευτικής Ά Αθηνών και πραγματοποίησε την πρακτικής της άσκηση στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Επίσης έχει εργαστεί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης στο τμήμα κατ' οίκον νοσηλεία. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με θέμα την τρίτη ηλικία και είναι κάτοχος πιστοποίησης Ά Βοηθειών. Από τον Αύγουστο του 2016 κατέχει θέση Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός.
Άννα ΡιζάηΗ Άννα Ριζάη είναι απόφοιτη του τμήματος Νοσηλευτικής του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με πρακτική άσκηση στο Νοσοκομείο ‘’Η ΣΩΤΗΡΙΑ’’ , στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και στο Νοσοκομείο Μεταξά. Έχει παρακολουθήσει πολλά νοσηλευτικά συνέδρια και ημερίδες. Εργάζεται στον Άκτιο από τον Ιανουάριο του 2008. Tο Μάρτιο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνης Βάρδιας στις Μονάδες Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Alzheimer και πλέον είναι Υπέυθυνη Νοσηλεύτρια στον Άκτιο Οδηγό στη Βάρη.
Ιωάννης ΘεολογιδηςΟ Ιωάννης Θεολογιδης είναι Πτυχιούχος του τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Διετέλεσε υπεύθυνος νοσηλευτής στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας και Χρονίου Πόνου Ανάπλαση το 2012. Έχει παρακολουθήσει πολλά νοσηλευτικά συνέδρια και ημερίδες και κατέχει πιστοποίηση στην παροχή Πρώτων Βοηθειών. To 2014 ξεκίνησε να εργάζεται ως νοσηλευτής στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος & Άκτιος Μονάδα Alzheimer, ενώ από από το Σεπτέμβρη του 2018 ανέλαβε καθήκοντα Υπεύθυνου Νοσηλευτή.
Γεώργιος ΧρυσανθόπουλοςΟ Γεώργιος Χρυσανθόπουλος είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Νοσηλευτικής ΕΠΑΛ Πύργου, με ειδικότητα βοηθού νοσηλευτή. Πραγματοποίησε τη πρακτική του άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, όπου απέκτησε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Στη συνέχεια φοίτησε στο ΑΤΕΙ Νοσηλευτικής Ηρακλείου Κρήτης και πραγματοποίησε τη πρακτική του άσκηση στο Νοσοκομείο του Ευαγγελισμού. Παράλληλα, δημοσιεύτηκε η διπλωματική του εργασία με τίτλο «Συναισθηματική Νοημοσύνη στη Νοσηλευτική Διοίκηση και Ηγεσία», σε επιστημονικό περιοδικό. Τον Ιανουάριο του 2017 ξεκίνησε να εργάζεται ως νοσηλευτής στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Alzheimer. Από τον Ιούνιο του 2017 ανέλαβε χρέη Υπευθύνου Βάρδιας και από τον Σεπτέμβριο του 2018 καθήκοντα Υπεύθυνου Νοσηλευτή στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος & Άκτιος Μονάδα Alzheimer.
Ειρήνη ΚατσούληΗ Ειρήνη Κατσούλη είναι πτυχιούχος του νοσηλευτικού τμήματος βοηθών νοσηλευτών στο ΤΕΕ Αθηνών, ολοκληρώνοντας και τους δυο εκπαιδευτικούς κύκλους. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και κατέχει πιστοποίηση για ΚΑΡΠΑ και χρήση φορητού απινιδωτή. Έκανε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο Γ.Ν.Α. Ασκληπιείο Βούλας στα ΤΕΠ , στο ορθοπεδικό και παθολογικό τμήμα. Για τα επόμενα εφτά έτη εργάστηκε ως νοσηλεύτρια Μονάδας Τεχνικού Νεφρού στο Mediterraneo Hospital .Το 2015 ξεκίνησε να εργάζεται ως νοσηλεύτρια στη μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός, ενώ από το Φεβρουάριο του 2019 κατέχει την θέση της υπεύθυνης νοσηλεύτριας στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Αlzheimer στην Αγία Παρασκευή.
Βίκυ ΚωνσταντάκουΗ Βίκυ Κωνσταντάκου σπούδασε Νοσηλευτική στην ΕΠΑ.Σ. του Γ.Ν.Α. Γ. Γεννηματάς καθώς επίσης Πολιτικές και Κοινωνικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος με ειδίκευση στη Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Πανεπιστημίου Cnam της Γαλλίας, με τίτλο διπλωματικής εργασίας «Νόσος Αλτσχάιμερ: προβλήματα συμπεριφοράς και στρατηγικές αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ επαγγελματιών υγείας και ασθενών». Έχει εργασθεί ως υπάλληλος γραφείου στην εταιρεία Icap A.E. και στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες, όπως «διαχείριση ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «ενδυνάμωση νοσηλευτικού προσωπικού και αποδοτικότητα των υπηρεσιών υγείας», «ο νοσηλευτής σήμερα: από την κρίση στη διάκριση», κλπ. Κατέχει πιστοποιήσεις στην παροχή Α’ Βοηθειών από την Rescue Training International, στους Η/Υ και στην Αγγλική γλώσσα. Από το Σεπτέμβριο του 2014 εργάζεται ως νοσηλεύτρια στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Αλτσχάιμερ στην Αγία Παρασκευή, ενώ από τον Αύγουστο του 2018 έχει αναλάβει καθήκοντα υπεύθυνης βάρδιας.
Οικονόμου ΣωτήριοςΟ Οικονόμου Σωτήριος είναι πτυχιούχος Νοσηλευτής. Απόφοιτος του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ηρακλείου Κρήτης. Εργάστηκε στο Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης & Ψυχοθεραπείας “Αθηνά” στο πλαίσιο Αποασυλοποίησης και Κοινωνικοοικονομικής επανένταξης ψυχικά ασθενών. Εργάστηκε στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” που υλοποιήθηκε από την Α.Μ.Κ.Ε- Μ.Κ.Ο “Κοινωνική Ενδυνάμωση”. Εργάστηκε ως Προϊστάμενος Νοσηλευτής στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “SIVILA” Μανωλάκης Α.Ε . Εργάστηκε ως Νοσηλευτής στα Ιδιωτικά Νοσοκομεία Δ.Θ.Κ.Α «ΥΓΕΙΑ» (Παθολογικός όροφος και Μονάδα Ημερήσιας Θεραπείας), στο «Ιασώ Παίδων» (Παιδιατρικός όροφος, Παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα και Τ.Ε.Π) και στο «Ιατρικό Αθηνών» στα Χειρουργεία Ενηλίκων. Εργάστηκε στο Γ.Ν.Α Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ (Τ.Ε.Π και Καρδιολογικό τμήμα). Εργάστηκε στην Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων “ΘΑΛΠΟΣ”. Κάτοχος BLS/AED PROVIDER COURSE και BLS/AED INSTRUCTOR COURSE. Στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται συμμετοχές σε Νοσηλευτικά και Ιατρικά συνέδρια. Από το 2020 εργάζεται στον Άκτιο με καθήκοντα Υπευθύνου Βάρδιας.
Παντικίου ΚωνσταντίνοςΟ Παντικίου Κωνσταντίνος είναι απόφοιτος της Σχολής Διασωστών - Πλήρωμα Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Αθηνών και μετά την κτήση της πιστοποίησης και της άδειας άσκησης επαγγέλματος εισήχθη με υποτροφία στο τμήμα Advanced Emergency Medical Technician του COM Mainland, Texas City των ΗΠΑ. Το 2016, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα “Επείγουσα Ιατρική” στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2018 μετά από επιτυχείς εξετάσεις έλαβε τον τίτλο του Flight Paramedic του IBSC και του BCCTPC. Από το 2015 έχει λάβει μέρος σε πλήθος μετεκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδρίων και σεμιναρίων στο τομέα της Επείγουσας Ιατρικής στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό (BLS/AED, ACLS, PHTLS, B-CON, ECG & Pharmacology, EPC, PTEP, AHDR). Από το 2014 εργάζεται στο τομέα της Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας και είναι εγγεγραμμένο μέλος του American College of Cardiology, του IAFCCP, του Rotary International και του Jewish Youth Network. Ομιλεί την Αγγλική, Εβραϊκή γλώσσα και γνωρίζει την Ελληνική και Αμερικανική Νοηματική Γλώσσα. Το 2019 μετά από εισαγωγικές εξετάσεις εισήχθη στο τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο δυναμικό του Άκτιου εντάχθηκε το 2020 ως Υπεύθυνος Νοσηλευτής.
Κατσαντώνης ΧριστόδουλοςΟ Κατσαντώνης Χριστόδουλος είναι απόφοιτος ΤΕΕ β’ Νοσηλευτών. Στον Άκτιο εργάζεται ως Υπεύθυνος Βάρδιας από το 2020 παρέχοντας τις υπηρεσίες του στη Μονάδα Άκτιος- Αρτ Παλάς στο Μαρούσι. Κατέχει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με πρακτική άσκηση στο ΓΝΚΥ ΚΩ, όπου εργάστηκε ως νοσηλευτής σε Χειρουργικό και Παθολογικό Τομέα /Τμήμα Επειγόντων. Από το 2009 έως το 2014 εργάστηκε στο Mediterranean Hospital με καθήκοντα νοσηλευτή στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και στο Τμήμα Επειγόντων στο Τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας- Ακτινολογίας - Νευρολογίας . Κατέχει Πτυχίο Ναυαγοσώστη Πισίνας. Πιστοποίηση ATLS (ADVANCED TRAUMA LIFE SUPPORT). Πιστοποίηση BLS ( AED PROVIDER COURSE). Πιστοποίηση Body language.
Αντωνία ΤσιάκαλουΗ Αντωνία Τσιάκαλου είναι πτυχιούχος του τμήματος Νοσηλευτικής του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονικής. Έκανε την εξάμηνη πρακτική της άσκηση στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης στα τμήματα ΤΕΠ, Καρδιοχειρουργικό, Χειρουργικό, ΜΕΘ, Παιδιατρικό, Ογκολογικό, Παθολογικό καθώς επίσης και στον Ψυχιατρικό τομέα. Έχει παρακολουθήσει πολλά νοσηλευτικά συνέδρια και ημερίδες. Έχει εργαστεί ως νοσηλεύτρια στην Ψυχιατρική κλινική «Αντώνιος Χιώτης, Κοινωνία Κληρονόμων Αντωνίου Χιώτη» και στην κλινική Χρονίων Πασχόντων «Ευαγγελίστρια». Είναι κάτοχος πτυχίου αγγλικών και ECDL. Από τον Ιούλιο του 2020 κατέχει θέση Υπεύθυνης Νοσηλεύτριας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Alzheimer στην Αγία Παρασκευή.
Ιωάννης ΓεωργίουO Ιωάννης Γεωργίου σπούδασε στη σχολή Le Monde και εργάστηκε για 2 χρόνια στην εταιρία LOUIS CRETA PRINCESS στα Χανιά. Από το 1998 έως και σήμερα εργάζεται ως Σεφ στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Relax Palace, στο Μαρούσι, η οποία μετονομάστηκε διαδοχικά σε Αρτ Παλάς και σε Άκτιος Αρτ Παλάς.
Βασίλης ΚαραμανώληςO Βασίλης Καραμανώλης είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία ως μάγειρας στο ξενοδοχείο Rodos Village to 2003, ενώ την ίδια χρονιά εργάστηκε ως μάγειρας και στο εστιατόριο «ΕΜΠΛΕΟΝ» στον Κεραμεικό. Το 2004-2005 εμπλούτισε τις γνώσεις του στην Ιταλική Κουζίνα των La Pasteria. To 2006 ξεκίνησε ως μάγειρας στα T.G.I Fridays της Κηφισιάς και στην συνέχεια παίρνει θέση Kitchen Manager στο ίδιο κατάστημα. Τη περίοδο 2008-2009 αναλαμβάνει ως chef του εστιατορίου Rosto στην Αθήνα και τo 2017 αναλαμβάνει στα Paul Κηφισιάς ως Υπεύθυνος Κουζίνας. Από τον Ιούλιο του 2017, εργάζεται ως Σεφ των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος & Άκτιος Μονάδα Alzheimer,στην Αγία Παρασκευή.

Ψυχοκοινωνικός Τομέας

Αντώνης ΣπανόςΟ Αντώνης Σπανός είναι ψυχολόγος, σπούδασε στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πρόγραμμα ψυχολογίας. Εκπαιδεύτηκε στην ψυχοθεραπεία από το Αthens Synthesis Centre και στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας και Συμπεριφοράς. Εργάστηκε στο πλαίσιο της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και του προγράμματος ψυχαργώς, αρχικά δουλεύοντας ως ψυχολόγος σε μονάδα ψυχικής υγείας στην περιοχή του Κορυδαλλού. Από το 2010 παράλληλα εργάστηκε και ως επόπτης γραμμής ενημέρωσης και στήριξης καθώς και ως επόπτης κέντρου στήριξης για άτομα με μείζονες ψυχιατρικές διαταραχές. Από το 2012 διετέλεσε επιστημονικός διευθυντής των υπηρεσιών και μονάδων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Άνιμα. Από το 2012 είναι εξωτερικός συνεργάτης της εταιρείας Hellaseap ως σύμβουλος διαχείρισης κρίσεων και συνεργάτης του κέντρου περί ψυχής ως εισηγητής σεμιναρίων. Παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στην περιοχή της Ελευσίνας λειτουργώντας το ιδιωτικό του γραφείο και από το 2013 και στην περιοχή της Νίκαιας. Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων Άκτιος εργάζεται με πλήρη απασχόληση ως ψυχολόγος από τον Σεπτέμβριο του 2013. Τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε καθήκοντα Συντονιστή των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος και Άκτιος Μονάδα Alzheimer. Από τον Σεπτέμβρη του 2018 είναι ο Υπεύθυνος Του Ψυχοκοινωνκού τομέα.
Λίνα ΝικολαΐδουΗ Λίνα Νικολαΐδου είναι ψυχολόγος, σπούδασε στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο. Έχει παρακολουθήσει τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψυχαργώ» το οποίο περιλάμβανε θεωρητική κατάρτιση και εκπαίδευση στην Δανία για την φροντίδα, την αποκατάσταση και τη φιλοξενία ατόμων με μαθησιακές, σωματικές και νοητικές αναπηρίες, καθώς και πρακτική άσκηση στο ΚΕ.ΠΕ.Π «Ο Άγιος Δημήτριος» και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Κέρκυρας. Εργάστηκε ως εκπαιδεύτρια για το διάστημα των τριών μηνών σε προσωπικό του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Κέρκυρας σε συνεργασία με το Ερευνητικό Τμήμα του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ). Εργάστηκε επίσης σε 2 Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «ΚΛΙΜΑΚΑ» στην Κέρκυρα (Ψυχογηριατρικό Οικοτροφείο και Οικοτροφείο Βαριάς Νοητικής Υστέρησης) και στο Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Στέγη της Ε.Γ.Ν.Υ.Α». Είναι εκπαιδεύτρια των σχολών γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας, της Εταιρείας Gordon Training International και Gordon Hellas για τη διεξαγωγή σεμιναρίων με θέμα «Η Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα» και «Η Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Δασκάλου» του καθηγητή Thomas Gordon καθώς και πιστοποιημένη συντονίστρια των Σχολών Γονέων Συναισθηματικής Αγωγής της Μαρίας Χουρδάκη. Είναι τελειόφοιτη του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διοίκηση μονάδων Υγείας». Από το 2006 διατηρεί το προσωπικό της γραφείο ψυχολόγου ενώ το 2014 συνδημιούργησε με τη δραματοθεραπεύτρια Μάνια Συριοπούλου, το Χώρο Δημιουργικής Μάθησης και Θεραπείας παιδιών εφήβων και ενηλίκων «δρα.συ» στο Λαύριο Αττικής. Από τον Απρίλιο του 2015 εργάζεται στον Άκτιο Οδηγό στη Βάρη ως ψυχολόγος και συντονίστρια της Μονάδας.
Ειρήνη ΣταματέλληΗ Ειρήνη Σταματέλλη είναι πτυχιούχος Κοινωνικός Λειτουργός του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του ΑΤΕΙ Αθηνών και απόφοιτη του Προγράμματος Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και τον Προσανατολισμό της Α.ΣΠΑΙ.ΤΕ. Έχει εργασθεί σαν Κοινωνική Λειτουργός στο ΚΟΙΣΠΕ "Ευ ζην", στο Αιγάλεω στο πλαίσιο της ψυχοκοινωνικής στήριξης Ψυχικά ασθενών, στο Δήμο Αθηναίων στη Δ/νση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας στο Γραφείο ισότητας και στον Δήμο Καλλιθέας στο Τμήμα Παιδείας. Έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και συνέδρια που αφορούν τη Κοινωνική Εργασία και έχει πραγματοποιήσει εισήγηση στην Ημερίδα του Δήμου Αθηναίων αναφορικα με την «Ενδοοικογενειακή Βία" και το Ευρωπαϊκό Λομπυ Γυναικών. Από τον Ιουλίου του 2015 εργάζεται στις ΜΦΗ Άκτιος, Άκτιος Μονάδα Alzheimer ως Κοινωνική Λειτουργός και είναι συντονίστρια των Μονάδων «Άκτιος» και «Άκτιος Μονάδα Alzheimer» στην Αγία Παρασκευή.
Κωνσταντίνος ΚώσταςΟ Κωνσταντίνος Κώστας είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας. Σπούδασε στο Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής στην Αθήνα. Και έκανε εξειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία (CBT) και στην Ειδική Αγωγή στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Προσέφερε εθελοντική εργασία στην Caritas Athens Hellas και δραστηριοποιήθηκε με ευπαθείς κοινωνικές ομάδες διδάσκοντας την Ελληνική γλώσσα και παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο. Από το Μάϊο του 2018 εργάζεται ως Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας στον Άκτιο Οδηγό στη Βάρη.
Καραγκιβρούδης ΠασχάληςΟ Πασχάλης Καραγκιβρούδης είναι απόφοιτος Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι. Λαμίας. Έκανε την πρακτική του άσκηση στο Ε.Ι.Α.Α. ( Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων). Από το 2008 εργάστηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αττική Ιατρική» ( P.M.R.) με ειδίκευση σε ορθοπεδικά και νευρολογικά περιστατικά. Το διάστημα 2009-2012 συνεργάστηκε και με το Γυμναστικό Σύλλογο Περιστερίου στο τμήμα της κολύμβησης. Από το Δεκέμβριο του 2012 συνεργάζεται με τη μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Art Palace στο Μαρούσι. Εντάχθηκε στο δυναμικό του Άκτιου το Μάιο του 2014 με την ειδικότητα του Φυσικοθεραπευτή. Απο τον Ιανουάριο του 2017 είναι συντονιστής της μονάδας Αρτ Παλάς στο Μαρούσι.
Σωτήρης ΦωτόπουλοςΟ Σωτήρης Φωτόπουλος είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του Τ.Ε.Ι Λαμίας, αναγνωρισμένος θεραπευτής της μεθόδου Mulligan (Certified Mulligan Practitioner) για τη θεραπεία παθήσεων του μυοσκελετικού συστήματος καθώς και ειδικός θεραπευτής (Otago Exercise Programme Leader) του προγράμματος ασκήσεων Otago για την πρόληψη των πτώσεων σε άτομα της τρίτης ηλικίας. Έκανε την πρακτική του άσκηση στο Γ.Ν.Α ΚΑΤ δουλεύοντας με πληθώρα μυοσκελετικών και νευρολογικών ασθενών στην κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης. Το 2011 εργάστηκε στα τμήματα ποδοσφαίρου του Γ.Σ Ηλιούπολης και του Φωστήρα Ηλιούπολης και το 2012 ως καθηγητής στο Ι.Ε.Κ Βάρης. Το 2013 εργάστηκε στο Β' Κ.Α.Π.Η Κηφισιάς, ενώ από την ίδια χρονιά είναι επιστημονικός συνεργάτης της ΙΚΕΑ σε θέματα εργονομίας ύπνου. Από τον Μάρτιο του 2015 ανήκει στο δυναμικό της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός ως Φυσιοθεραπευτής.
Νίκος ΧαραλάμπουςΟ Νίκος Χαραλάμπους είναι φυσικοθεραπευτής, κάτοχος του Bsc (Hons) in Physiotherapy από το Queen Margaret University at Edinburgh Scotland. Έχει κάνει την πρακτική του άσκηση στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών το διάστημα 2012-2013 δουλεύοντας κυρίως περιστατικά με προβλήματα του αναπνευστικού, μυοσκελετικά προβλήματα καθώς και περιστατικά αθλητικών κακώσεων. Την ίδια χρονιά, έκανε την πρακτική του άσκηση και στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης "ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ", με εξειδίκευση σε νευρολογικά περιστατικά. Το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 βρέθηκε ως ασκούμενος φυσιοθεραπευτής στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος, αποκτώντας σημαντική εμπειρία και γνώση δουλεύοντας με ασθενείς με άνοια και λοιπές νευροεκφυλιστικές ασθένειες. Από τον Νοέμβρη του 2014 ανήκει στο δυναμικό της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος ως Φυσιοθεραπευτής. Από τον Ιούνιο του 2020 είναι συντονιστής της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός.
Ραφαέλα ΜπολάνοΗ Ραφαέλα Μπολάνο είναι ψυχολόγος, κάτοχος του BSc(Hons) Psychology από το University of East London όπως επίσης και κάτοχος του μεταπτυχιακού διπλώματος στην Κλινική και Κοινοτική ψυχολογία (MSc Clinical and Community Psychology) από το ίδιο πανεπιστήμιο. Το 2014 έκανε την πρακτική της άσκηση ως ασκούμενη ψυχολόγος στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος αποκτώντας σημαντική εμπειρία σε ασθενείς με άνοια. Το 2018 έκανε πρακτική στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στα πλαίσια του μεταπτυχιακού προγράμματος παρακολουθώντας μαγνητοσκοπημένες συνεδρίες Γνωσιακής- Συμπεριφορικής Θεραπείας (Cbt) και συντάσσοντάς αναφορές για τα περιστατικά. Από τον Νοέμβριο του 2018 εργάζεται στις ΜΦΗ Άκτιος, Άκτιος Μονάδα Alzheimer ως ψυχολόγος.
Μαριάνθη ΚαστανιάΗ Μαριάνθη Καστανιά είναι ψυχολόγος, σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικών και Ψυχολογίας, κατεύθυνση Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην συμβουλευτική ψυχολογία από το City University of Seattle. Παρακολούθησε κύκλο σεμιναρίων σχετικό με την συμβουλευτική ψυχολογία στην Εταιρία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.). Εκπαιδεύτηκε στην τεχνική Marte Meo, που αφορά στις δεξιότητες θετικής καθοδήγησης, αύξηση συγκέντρωσης, ανάπτυξη σχέσεων ασφάλειας και θετικής εικόνας εαυτού, κ.ά. (Marte Meo Practitioner). Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στον Άκτιο Οδηγό για ένα χρόνο. Έχει συμμετάσχει σε εθελοντικές δράσεις στη μη κερδοσκοπική οργάνωση "Praxis", όπου κυρίως ασχολήθηκε με την εκμάθηση ελληνικών σε πρόσφυγες και μετανάστες. Συμμετείχε, επίσης, σε ομάδες με στόχο τη νοητική ενδυνάμωση ηλικιωμένων στο Α' ΚΑΠΗ Ηλιούπολης για ένα χρόνο. Είναι τελειόφοιτη στο κοινό μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων" του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Θεσσαλίας. Από τον Δεκέμβριο του 2018 εργάζεται ως ψυχολόγος στον Άκτιο Οδηγό.
Κωνσταντίνα ΒουτυράκηΗ Κωνσταντίνα Βουτυράκη είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών. Βρίσκεται στην διάρκεια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία. Έχει πραγματοποιήσει την πρακτική της άσκηση στο Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας Πατρών, στο Ταμείο Υγείας της Εθνικής Τράπεζας, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών και στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων, το Σκαγιοπούλειο Πατρών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Ψυχοπαθολογίας για το «πένθος ενός χωρισμού και η απώλεια τον όσων είχαμε» και σεμινάρια για την «αυτοκαταστροφικότητα-αυτοκτονικότητα-αυτοτραυματισμό». Από τον Δεκέμβριο του 2018 εργάζεται ως Κοινωνική Λειτουργός στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Άρτ Παλάς στο Μαρούσι.
Αλέξιος ΚοτσώρηςΟ Αλέξιος Κοτσώρης έκανε σπουδές υποκριτικής στη δραματική σχολή "ΡΑΜΠΑ", υποκριτικής και σκηνοθεσίας στο "Θέατρο Των Αλλαγών", master class με τον Αντρέα Μανωλικάκη και τον Michael Devine. Μερικές από τις θεατρικές παραστάσεις στις οποίες έχει παίξει είναι οι: «Θα περάσει...», «Αν Ζούσα Τώρα», «Οι νεοσύλλεκτοι», «Ισόβια Ξανθιά», «Blanching», «Άμλετ στο σκοτάδι». Έχει συμμετάσχει στις ταινίες: «Χωρίς σύνορα» και «Νήσος2» και στο σήριαλ: «Γοργόνες». Επίσης, έχει παίξει σε διαφημίσεις των: «Special Olympics Athens 2011», «Carrefour», «Εθνική Τράπεζα», «Pummaro», «ΟΠΑΠ – Τζόκερ», «Make a Wish», «LGhere4U», και του «Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις: «Τυχερός» και «Σαν βροχή» και έχει ιδρύσει την TENTH 10th contemporary art theatre. Με τον Άκτιο συνεργάζεται από τον Ιούνιο του 2011 διδάσκοντας Θέατρο και Κίνηση σε άτομα που πάσχουν από Ήπια Γνωστική Διαταραχή.

Επιστημονική Επιτροπή

Δρ. Michael DavidsonΟ Δρ. Michael Davidson είναι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και στην Ιατρική Σχολή Mount Sinai στη Νέα Υόρκη. Η συνεισφορά του Δρος Davidson στην έρευνα για την ασθένεια Alzheimer θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική έχοντας δημοσιεύσει περισσότερα από 250 άρθρα στη διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία. Από το 1999 είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου για την ασθένεια Alzheimer, μιας μονάδας διεθνούς φήμης μεγέθους 150 κλινών (http://www.alzheimer.org.il). Από τον Απρίλιο του 2010 ο Καθηγητής Davidson είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Άκτιου ενώ από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Άκτιος Α.Ε.
Δρ. Shlomo NoyΟ Δρ. Shlomo Noy είναι Καθηγητής ψυχιατρικής και επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ και διεθνώς αναγνωρισμένος στους τομείς της αποκατάστασης στη γεροντική ηλικία, στην άνοια και στη διοίκηση στον τομέα της φροντίδας υγείας. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος στο νοσοκομείο αποκατάστασης Sheba (1000 υπάλληλοι, 700 κλίνες) και Αντιπρόεδρος στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης στο Ιατρικό Κέντρο Sheba (7000 υπάλληλοι). Ο καθηγητής Noy είναι Αντιπρόεδρος σε μια μονάδα φροντίδας χωρητικότητας 250 κρεβατιών εξειδικευμένη στη θεραπεία ηλικιωμένων ιδιαίτερα καταβεβλημένων και με άνοια (www.giladcenter.co.il) και σύμβουλος σε θέματα ψυχογηριατρικής σε ένα δίκτυο μονάδων φροντίδας με κέντρα ημέρας χωρητικότητας 700 κρεβατιών (www.keshetaguda.org.il). O καθηγητής Noy είναι πρύτανης του Κλάδου Επαγγελματιών Υγείας του Όνο (φυσικοθεραπεία, εργασιοθεραπεία και διαταραχές επικοινωνίας).Από τον Απρίλιο του 2010 ο Καθηγητής Noy είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Άκτιου ενώ από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Άκτιος Α.Ε.
Καθηγητής Δρ Κίμων ΒολίκαςΟ Καθηγητής Δρ Κίμων Βολίκας MD, PhD, είναι Καθηγητής Γηριατρικής στο St George’s University of London in the University of Nicosia Medical School. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ του ίδιου Πανεπιστημίου, έχει ειδικότητα Παθολόγου και εκπαιδεύθηκε στην Γηριατρική και Γεροντολογία στο Πανεπιστήμιο G. D' Annunzio University of Chieti Italy Διετέλεσε Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του 251 Γ.Ν. Αεροπορίας και Διευθυντής Εκπαίδευσης του ίδιου Νοσοκομείου. Διετέλεσε επίσης ιδρυτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Εξωτερικού Γηριατρικού Ιατρείου 251 ΓΝΑ κατά τα έτη 1996-2012. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας και επί σειρά ετών μέλος του ΔΣ, όπως και αντιπρόσωπος της χώρας μας στην Πανευρωπαϊκή Εταιρεία και την Διεθνή Εταιρεία Γεροντολογίας, με έργο κλινικό, εκπαιδευτικό, συγγραφικό και ερευνητικό. Από τον Ιανουάριο του 2015 είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Άκτιος και από τον Μάρτιο του 2015 ανέλαβε Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός στη Βάρη.
Μαρίνα ΠολυκάρπουΗ Μαρίνα Πολυκάρπου είναι Ψυχολόγος – Γεροντολόγος με πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική και Αγγλία. Είναι Γενική Διευθύντρια του ομίλου Ματέρια στην Κύπρο. Είναι μέλος του Βρετανικού Συνδέσμου Γεροντολόγων και του American Psychological Association. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια Γεροντολογίας. Έχει εργαστεί σε κοινοτικά και ιδιωτικά προγράμματα φροντίδας στην Κύπρο και το εξωτερικό τα τελευταία 15 χρόνια. Συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια των μη κερδοσκοπικών οργανισμών Γεροντολογικό Ερευνητικό Κέντρο (ΓΕΚ) και Ίδρυμα Εργοδότησης και Εκπαίδευσης Νεολαίας (ΙΕΕΝ). Είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Άκτιου από το 2007.
Δρ Φίλιππος ΠαπανικολάουΟ Δρ Φίλιππος Παπανικολάου γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1969. Σπούδασε στην Ιατρική Σχολή της Κραιόβας Ρουμανίας, όπου και αποφοίτησε με πτυχίο λίαν καλώς το 1993. Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός Υγειονομικού στην Καρδιολογική κλινική του 401 ΓΣΝΑ υπό την διεύθυνση του κου Αριστογείτονα Χαραλαμπάκη. Μετά την υποχρεωτική υπηρεσία υπαίθρου ( Ορμύλια Χαλκιδικής ), ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στην Εσωτερική Παθολογία, αρχικά στο ΓΝΝ Χαλκιδικής υπό ην διεύθυνση του κου Έντουαρντ Χαμάμ, στην συνέχεια στο Ογκολογικό τμήμα και στην Ε’ Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου Ευαγγελισμός υπό την Διεύθυνση των κου Κώστα Αλεξόπουλου και Εμμανουήλ Βαλιδάκη έως τον Δεκέμβριο του 2003. Έλαβε τον τίτλο του ειδικού Παθολόγου τον Φεβρουάριο του 2004 και εντάχθηκε στο μόνιμο ιατρικό προσωπικό του ΔΘΚΑ ΥΓΕΙΑ στο τμήμα της κατ’οίκον νοσηλείας (διεύθυνση κου Ηλία Παπαζήση), συνεργάτης παθολόγος της Αιματολόγου-Ογκολόγου κας Βασιλάκη Μαρίας και υπεύθυνος τμήματος του τμήματος Προληπτικής Ιατρικής. Από τον Αύγουστο 2009 έως και σήμερα ασκεί τα καθήκοντα του Επιμελητή Α στην πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού (διεύθυνση Βασιλείου Τσούτσου) . Είναι πιστοποιημένος υπεύθυνος ελέγχου Ντόπινγκ Ε.Σ.Κ.Α.Ν από το 2003 έως και σήμερα. Παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στο Μαρούσι και ήταν υπεύθυνος ιατρικής μέριμνας στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων RELAX PALACE στην ίδια περιοχή, υπο την διεύθυνση της κας Γεωργίας Προύσκα. Από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι και και 01/09/2012 προσέφερε τις υπηρεσίες του και συμμετείχε στην Ιατρική ομάδα της Πρότυπης Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «ΑΚΤΙΟΣ» στην Αγία Παρασκευή υπό την επιστημονική ευθύνη της Νευρολόγου Δρος Παρασκευής Σακκά και την διεύθυνση του Ψυχολόγου- Δρος Γεροντολογίας Κων/νου Προύσκα. Από τον Φεβρουάριο του 2013 έως σήμερα είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος και υπεύθυνος Ιατρικής Μέριμνας στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Αρτ Παλάς.
Δρ Βασίλης ΛύραςO Δρ Βασίλειος Λύρας είναι ειδικός νευρολόγος με εξειδίκευση στην άνοια και την νόσο Alzheimer. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου εξειδίκευσης (MSc) στη διαχείριση γήρανσης και χρόνιων νοσημάτων και από τον Οκτώβριο του 2012 έως και σήμερα εργάζεται ως υπεύθυνος του απογευματινού ιατρείου διαταραχών μνήμης και άνοιας στο κέντρο ημέρας για άτομα με άνοια της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών στο Μετς. Από τον Ιούλιο του 2013 είναι μέλος της Ιατρικής Ομάδας και Επιστημονικής Επιτροπής των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων "ΑΚΤΙΟΣ", υπεύθυνος για την νευρολογική αξιολόγηση και παρακολούθηση των ενοίκων στις μονάδες του Ομίλου, ενώ παράλληλα διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στα Ιλίσια. Ο Δρ Βασίλειος Λύρας είναι μέλος του Κλάδου Άνοιας της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας όπου και διετέλεσε μέλος της ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη κατευθυντήριων οδηγιών και θεραπευτικών πρωτοκόλλων για την άνοια στην Ελλάδα. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας, της Ελληνικής Γηριατρικής και Γεροντολογικής Εταιρείας και της Επιστημονικής Επιτροπής της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα συμπεριλαμβάνονται η Συμπεριφορική Νευρολογία, (Behavioral Neurology), οι ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις στην άνοια και η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην πρόληψη και στη θεραπεία της νόσου Alzheimer. Ο Δρ. Βασίλειος Λύρας ασχολείται ιδιαίτερα με την κοινωνική διάσταση της άνοιας και την επιβάρυνση των φροντιστών των ατόμων με άνοια.
manosΟ Θωμάς Μάνος είναι Ειδικός Παθολόγος, Επιμελητής Α΄στο Ταμείο Υγείας του προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχει ειδικευθεί στην Παθολογία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και διαθέτει πλούσιο κλινικό, ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Διαθέτει 10ετή προυπηρεσία στη μακροχρόνια φιλοξενία και φροντίδα ηλικιωμένων ατόμων. Από τον Μάρτιο του 2015 εργάζεται ως Ειδικός Παθολόγος Στη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός, στη Βάρη.
Εμμανουήλ ΝταουντάκηςΟ Εμμανουήλ Νταουντάκης είναι Ιατρός Παθολόγος, απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ειδικεύθηκε στην Παθολογία στον Ευαγγελισμό. Έχει εκπαιδευτεί στο σεμινάριο ανανηπτών της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) σε συνεργασία με το American College of Emergency Physisians (ACEP) στην «Εξειδικευμένη Υποστήριξη Ζωής» (Advanced Cardiac Life Support, ACLS ) και στο σεμινάριο ανανηπτών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council, ERC) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΕΕΚΑΑ) στη «Βασική υποστήριξη της ζωής και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδισμού» (BLS/AED Provider Course). Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας και εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Από τον Αύγουστο του 2006 είναι έμμισθος συνεργάτης του Νοσοκομείου Υγεία, στην Ά Παθολογική κλινική και παράλληλα ιδιωτεύει. Από τον Μάιο του 2016 εργάζεται ως Παθολόγος στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος & Άκτιος Μονάδα Alzheimer στην Αγία Παρασκευή.
Σωτήριος ΚουπίδηςΟ Σωτήριος Κουπίδης του Αβραάμ είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και έχει λάβει τον τίτλο του Ιατρού Εργασίας. Η παρεμβάσεις του αποσκοπούν στη δημιουργία εενός πλαισίου Υγείας και Ασφάλειας στον εργασιακό χώρο με σκοπό την προαγωγή της υγείας των εργαζομένων του Άκτιου. Στο πλαίσιο λήψης της ειδικότητας του μετέβη με εκπαιδευτική άδεια στη Νέα Υόρκη των Η.Π.Α. για άσκηση στην Κλινική Ιατρικής Εργασίας Selikoff Center του Mount Sinai Hospital New York και στο Department in Epidemiology Center of Occupational and Environmental Health στο Mount Sinai Medical School New York. Σήμερα είναι επιστημονικός συνεργάτης στον Τομέα Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας επιφορτισμένος κυρίως με την εκπαίδευση των ειδικευομένων στην Ιατρική της Εργασίας ιατρών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας του Τ.Ε.Ι. Καλαμάτας, κατέχει μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Τέλος τον Νοέμβριο του 2011 ανακηρύχτηκε Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με βαθμό άριστα. Στην πλούσια επαγγελματικλη εμπειρία συγκαταλέγεται η συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως εμπειρογνώμονας σε πρόγραμμα του Υπουργείου Υγείας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα Υγείας στην Ελλάδα και η συμμετοχή του στην επιστημονική ομάδα του ερευνητικού προγράμματος με τίτλο: «Κατευθυντήριες οδηγίες Διαχείρισης Μειζόνων Παραγόντων Επαγγελματικού Κινδύνου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας - Μέταλλα» που υλοποίησε ο Τομέας Επαγγελματικής και Βιομηχανικής Υγιεινής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Έχει βραβευτεί τέσσερις φορές με βραβεία σημαντικότερων διοικητικών παρεμβάσεων για θέματα σχετικά με τη βελτίωση λειτουργίας των υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε νοσοκομεία που διοίκησε. Επίσης έχει λάβει τιμητικές υποτροφίες για τη διάκριση στις σπουδές και το ήθος κατά τη φοίτηση τόσο στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εργάζεται στον Άκτιο ως Ιατρός εργασίας από το 2015.
Σοφία ΓαλάνηΗ ιατρός Σοφία Γαλάνη είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας. Ολοκλήρωσε την πενταετή ειδίκευσή της στην Παθολογία στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Σισμανόγλειο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (master) της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο αντικείμενο της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης της εργάστηκε στο λοιμωξιολογικό τμήμα της Α΄ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Λαϊκό, στο ενδοκρινολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Γεννηματάς και στο καρδιολογικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών Ευαγγελισμός. Έχει μετεκπαιδευτεί στην αρτηριακή υπέρταση, τον σακχαρώδη διαβήτη, την δυσλιπιδαιμία, την λοιμωξιολογία και στην Επείγουσα Ιατρική (BLS, ATLS, ACLS) σχετικά με την άμεση και δραστική αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή περιστατικών. Είναι Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων στο ACLS (Advanced Cardiovascular Life Support). Υπηρέτησε στο Παναρκαδικό Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης και στη συνέχεια πραγματοποίησε την Υπηρεσία υπαίθρου στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης. Εργάστηκε στη ψυχιατρική κλινική Λυράκου και στο παθολογικό τμήμα της Κεντρικής Κλινική Αθηνών. Παράλληλα με την επαγγελματική της σταδιοδρομία η ιατρός ασχολείται με την ιατρική έρευνα, έχει δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά καθώς και ενεργή συμμετοχή σε πανελλήνια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει επανειλημμένως βραβευτεί για την εθελοντική προσφορά ιατρικών υπηρεσιών και έχει τιμηθεί για τις ιατρικές της γνώσεις. Στην παρούσα φάση ανήκει στο δυναμικό της παθολογικής κλινικής της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών καθώς και στο πρόγραμμα των εφημεριών ως ειδικός παθολόγος, ενώ από τον Οκτώβρη του 2017 εργάζεται ως Παθολόγος στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος & Άκτιος Μονάδα Alzheimer, στην Αγία Παρασκευή.

Διοίκηση – Λογιστήριο

Βούλα ΚουτσούρηΗ Βούλα Κουτσούρη Υπεύθυνη Λογιστηρίου της Άκτιος Α.Ε. είναι πτυχιούχος Παντείου της Σχολής Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Από το 1984 έως και το 1986 εργάστηκε ως Βοηθός Λογιστή υπό την επίβλεψη εξωτερικού λογιστή στην Βιομηχανία Προσοψίων «Β.ΤΑΛΑΡΗΣ ΑΒΕΕ». Εν συνεχεία από το 1986 έως και το 1992 εργάστηκε στην εταιρεία «ACTIS Α.Ε» Εμπορία Η/Υ και Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής. Υπήρξε υπεύθυνη οικονομικών υπηρεσιών στην εταιρεία «01 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε» , με αντικείμενο Υπεύθυνη Λογιστηρίου μητρικής εταιρείας και λογιστηρίων των εκάστοτε θυγατρικών από τον Οκτώβριο του 1992 έως και τον Απρίλιο του 2005. Από τον Μάιο του 2005 έως και σήμερα ασχολείται με την τήρηση βιβλίων Γ κατηγορίας – επίβλεψη οικονομικών υπηρεσιών Α.Ε και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε φορολογικά – φοροτεχνικά , εργατικά ασφαλιστικά καθώς και σε θέματα Ν.2190.
Δημήτρης ΓαρμπήςΟ Δημήτρης Γαρμπής σπούδασε Διοίκηση επιχειρήσεων στο Ελληνόφωνο κολέγιο του ομίλου Ξυνή. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια management, marketing και δημοσίων σχέσεων. Έχει εργαστεί ως διευθυντής σε κατάστημα McDonalds για επτά χρόνια. Έχει διατελέσει Υπεύθυνος Καταστήματος και αργότερα Retail Coordinator στο δίκτυο καταστημάτων open24-Eurobank. Από τον Νοέμβριο του 2007 εργάζεται στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος ως Υπεύθυνος προσωπικού και κτιριακών εγκαταστάσεων.
Φραγκίσκος ΜανώλικαςΟ Φραγκίσκος Μανώλικας είναι Πτυχιούχος του Τμήματος Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Το 2006 έκανε την πρακτική του άσκηση στο Τμήμα Προμηθειών και στο Λογιστήριο της Διοικητικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ». Έχει λάβει μέρος σε πολλά συνέδρια και ημερίδες μεταξύ των οποίων, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα « Τα οικονομικά και το management των Υπηρεσιών Υγείας», αλλά και στην Ημερίδα με θέμα « Εφαρμογές του σύγχρονου management στη Διοίκηση Επιχειρήσεων». Από το 2002 έως το 2005 εργάστηκε στο τμήμα Παραγγελιών Κεντρικής Αποθήκης στην επιχείρηση Ηλεκτρολογικού Εξοπλισμού Αφοί Κωνσταντακάτου. Από το 2008 εργάζεται στον Άκτιο ως Διοικητικός Υπάλληλος και ως βοηθός Υπεύθυνης Λογιστηρίου.
Ελένη ΚαϊμακάΗ Ελένη Καϊμακά είναι πτυχιούχος Οικονομικών του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών. Επίσης κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στα Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Ανάλυση Δεδομένων, από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει εργασθεί στην εταιρεία Global Supplies ΑΕ και έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια ανάμεσα τους το Financial Accounting του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Από το Μάϊο του 2015 εργάζεται ως Βοηθός Λογιστή στον Άκτιο.
Γιάννης ΣιαφάςΟ Γιάννης Σιαφάς σπούδασε δημοσιογραφία και έχει εκπαιδευτεί στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών στη Διοίκηση και στα χρηματοοικονομικά προιόντα. Είναι πιστοποιημένος ασφαλιστικός σύμβουλος από το Υπουργείο Ανάπτυξης και έχει πιστοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Έχει εργαστεί στο παρελθόν στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη και στον Όμιλο ΑΝΤ1 και έχει διατελέσει χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην Alpha Finance και ασφαλιστικός σύμβουλος στην Εθνική Ασφαλιστική. Στον Άκτιο εργάζεται από τον Νοέμβριο του 2014 ως Διοκητικός στις Μονάδες της Αγίας Παρασκευή.
Θεόδωρος ΣταυράκηςΟ Θεόδωρος Σταυράκης αποφοίτησε από την Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων το 1996. Έχει εργαστεί ως προϊστάμενος τμήματος στην αλυσίδα καταστημάτων Carrefour και υπήρξε συνιδιοκτήτης του τουριστικού γραφείου «Sinista Web». Εργάστηκε ως υπεύθυνος του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού στην Βάρη. Από το Οκτώβριο του 2015 εργάζεται στον Άκτιο, στην Υποδοχή Πελατών της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός, στη Βάρη.
Κωνσταντίνα ΚουρήΗ Κωνσταντίνα Κουρή είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστήμιου Αιγαίου και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Επιμόρφωσης και Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική άσκηση σε νηπιαγωγεία στο νησί της Ρόδου κατά την διάρκεια των σπουδών της από το 2012 έως και το 2015. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα συνέδρια και σεμινάρια μεταξύ των οποίων το Δ’ και Ε’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής Σύγχρονα Θέματα Παιδαγωγικής και Ψυχοπαιδαγωγικής και Παιδιατρικής. Έχει εργαστεί ως Customer Care Services στο τμήμα εταιρικών πελατών της εταιρίας τηλεπικοινωνιών Vodafone και από το Μάρτιο του 2017 εργάζεται ως Διοικητικός στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος & Άκτιος Μονάδα Alzheimer.
θεοφάνης ΚακοσαίοςΟ Θεοφάνης Κακοσαίος είναι απόφοιτος του τμήματος Δικτύων και Eπικοινωνιών (Information Technologies) της Σιβιτανιδείου Σχολής. Έκανε την πρακτική του στο Δήμο Θεσπιέων, που συνέχισε να εργάζεται με το πέρας των σπουδών του. ‘Έχει εργαστεί στο λογιστήριο της τουριστικής εταιρίας Marine Tours , όπως επίσης στην εταιρία Κομίνης στην διαχείριση υπολογιστικών συστημάτων. Σήμερα ,συνεχίζει τις σπουδές του στη Λογοθεραπεία στο Viktor Frankl Institute υπ/μα Universidad De Monterrey στο Μεξικό. Από τον Ιούλιο του 2017 εργάζεται στον Άκτιο ως Διοικητικός στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος & Άκτιος Μονάδα Alzheimer.
Δήμητρα ΜπιθημήτρηH Δήμητρα Μπιθημήτρη είναι πτυχιούχος του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Χαλκίδας της σχολής Διοίκησης-Οικονομίας του τμήματος Λογιστικής (2006).Πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στην Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής – Γενικό Λογιστήριο του κράτους. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μεταξύ των οποίων είναι «ο νέος κώδικας φορολογικής απεικόνισης συναλλαγών -2014» και η «μισθοδοσία προσωπικού – εργασιακές διατάξεις με τα μνημόνια Ι και ΙΙ (2014).Για πέντε έτη εργάστηκε στην εταιρία Λευκά Μάρμαρα Θάσου ΑΕ ως βοηθός λογιστή καθώς επίσης και στις εταιρίες Ευάγγελος Τσάνος ΕΠΕ και Γευσήνους Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρία. Στον Άκτιο εργάζεται από τον Ιούλιο του 2017 ως Διοικητικός στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος & Άκτιος Μονάδα Alzheimer.
Μαρίνα ΜανίκαH Μαρίνα Μανίκα είναι απόφοιτη του τμήματος Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής και κάτοχος κρατικής πιστοποίησης (2005).Έκανε την πρακτική της άσκηση στο νοσοκομείο Κοργιαλένειο - Μπενάκειο του Ερυθρού Σταυρού. Εργάστηκε ως βοηθός διαιτολόγου στο νοσοκομείο Ιασώ General και στη συνεχεία εργάστηκε στο κέντρο αισθητικής “ Silhouette”.Eχει λάβει μέρος σε διάφορα συνέδρια και ημερίδες. Επίσης είναι απόφοιτη του ΙΕΚ Ελληνικού με ειδικότητα Β. Βρεφονηπιοκόμου και κάτοχος επαγγελματικής πιστοποίησης (2018).Έκανε την πρακτική της στον Α’ Παιδικό Σταθμό Γλυφάδας. Στην συνέχεια εργάστηκε σε νηπιαγωγείο ως παράλληλη στήριξη. Από τον Απρίλιο του 2019 εργάζεται ως Διοικητικός στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός ,στη Βάρη.
Κωσταντίνος ΑριστείδουΟ Κωσταντίνος Αριστείδου αποφοίτησε από το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Τ.Ε.Ι Αθήνας. Έχει ολοκληρώσει την πρακτική του στον Ο.Τ.Ε. στο τμήμα Διεύθυνσης Διαχείρισης και Λειτουργίας Υπηρεσιών. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια Marketing και Τουρισμού από τον Όμιλο Ξυνή και το Mediterranean College, καθώς και το ‘’Event Wise’’ στο Olde Vechte Foundation στην Ολλανδία με θεματικές ενότητες όπως διαχείριση ομάδας και ανάπτυξη επαγγελματικών πλάνων. Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος και υπεύθυνος σε διάφορες επιχειρήσεις εστίασης σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από τον Μάρτιο του 2020 εργάζεται ως Διοικητικός στην Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Άκτιος Οδηγός της Βάρης.

Σύμβουλοι

Avivi PerelmanAvivi Perelman (LLB) Πρώην συνέταιρος στο S. Friedman & Co., εξειδικευμένος στα οικονομικά θέματα, M&A, και στην ακίνητη περιουσία, Νομικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος για την ανάπτυξη της επιχείρησης στο Dankner Group, διευθύνοντας BOT και PPP σχέδια στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Είναι επίσης Διευθυντής επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στην Ευρώπη για ιδιωτικά μετοχικά κεφάλαια. Από τον Δεκέμβριο του 2010 είναι Αντιπρόεδρος της Άκτιος Α.Ε.
Κώστας ΣτεργιόπουλοςΟ Κώστας Στεργιόπουλος είναι Διευθυντής Λειτουργιών του Mediterraneo Hospital στη Γλυφάδα και Σύμβουλος Διοίκησης της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ακτιος. Στην Ελλάδα έχει διατελέσει Οικονομικός Διευθυντής των εταιρειών SYMETRΙΑ και ADVANCED MEDICAL SERVICES, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πε.Σ.ΥΠ. Βορείου Αιγαίου, Γενικός Διευθυντής της κλινικής Λευκός Σταυρός Πειραιά, Διοικητικός Διευθυντής του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου, και Διοικητικός Διευθυντής του Ιασώ. Κατά τη 18ετή παραμονή του στις ΗΠΑ, υπήρξε Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων του Thomason General Hospital και της Columbia / HCA Helthcare System στο El Paso, έχει επίσης διδάξει στατιστική και πληροφορική στο University of Texas at El Paso. Είναι κάτοχος Μ.Β.Α., B.Sc. στην Ψυχολογία και B.Sc. στα Μαθηματικά από το University of Texas.Ομιλεί άριστα την αγγλική και ισπανική. www.kstergiopoulos.blogspot.com
Ηλίας ΚατρακάζηςΟ Ηλίας Κατρακάζης είναι πτυχιούχος ΑΣΟΕΕ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων με ειδίκευση στην λογιστική και στα χρηματοοικονομικά. Έχει πραγματοποιήσει μελέτες στα επιχειρηματικά σχέδια για την ίδρυση και λειτουργία Κέντρων αποκατάστασης-αποθεραπείας. Από το 2008 είναι οικονομικός – χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων Ακτιος.
Τεύτα Κυριάκου–ΤσιάλαH Τεύτα Κυριάκου–Τσιάλα αποφοίτησε το 1989 από την Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει ασχοληθεί με θέματα αστικού και οικογενειακού δικαίου ιδιαίτερα από την έποψη του Ιδιωτικού Διεθνούς Δικαίου καθώς και με το δίκαιο της ιδιωτικής ασφάλισης,τόσο όσον αφορά την ασφαλιστική σύμβαση όσο και την ασφαλιστική επιχείρηση με έμφαση στην αστική ιατρική ευθύνη. Τον Δεκέμβριο του 1994 ίδρυσε αυτόνομο δικηγορικό γραφείο. Ενασχόληση με φακέλους δικαίου ιδιωτικής ασφάλισης, εμπορικού δικαίου,οικογενειακού δικαίου, ιατρικής ευθύνης, δικαίου βιοηθικής, δικαίου τηλεπικοινωνιών, εργατικού δικαίου και με γενικότερη ύλη αστικού δικαίου. Είναι νομική σύμβουλος εταιριών παροχής ιατρικών και συναφών υπηρεσιών. Επίσης είναι νομική σύμβουλος παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

Δραστηριότητες στον Άκτιο

Οι ένοικοί μας παίζουν, απασχολούνται, συμμετέχουν, ψυχαγωγούνται, περιηγούνται
και γνωρίζουν νέα πράγματα καθημερινά.

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικοθεραπεία και Άσκηση

Δίνουμε μεγάλη σημασία στην άσκηση και στην κινητοποίηση των ενοίκων μας για καλή φυσική κατάσταση και ποιότητα ζωής.

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία και Εκπαίδευση

Υγιές εργασιακό περιβάλλον, εκπαίδευση, ευκαιρίες εξέλιξης, ιδιωτική ασφάλιση γιατί θέλουμε κοντά μας τους καλύτερους!

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικές Υπηρεσίες

 • Προγράμματα Αξιολόγησης
 • Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια
 • Βραχύχρονη φιλοξενία
 • Ημερήσια απασχόληση
 • Πρόγραμμα Φροντίδας στο Σπίτι
 • Μονάδα Διαβίωσης για Ασθενείς με Νόσο Alzheimer
 • Νοητική Ενδυνάμωση στον Άκτιο ή στην Κοινότητα
 • Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Δελτία Τύπου

Διαβάστε τα δελτία τύπου των εκδηλώσεων των Μονάδων του Άκτιου.

Διαβάστε περισσότερα

Άκτιος

Άκτιος
Οδός Ηπείρου 17, Αγία Παρασκευή
τηλ: 2106515268, 216 9001034

ΑΚΤΙΟΣ
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Άκτιος Μονάδα Alzheimer

Άκτιος Μονάδα Alzheimer
Οδός Ηπείρου 17, Αγία Παρασκευή
τηλ: 2106523623

ΑΚΤΙΟΣ ΜΟΝΑΔΑ ALZHEIMER
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Άκτιος Οδηγός

Άκτιος Οδηγός
Λεωφόρος Ευελπίδων
(πρώην κτίριο ΣΕΟ), Βάρη
τηλ: 210 8973614, 210 8971413

ΑΚΤΙΟΣ ΟΔΗΓΟΣ
ΒΑΡΗ

Άκτιος Άρτ Παλάς

Άκτιος Αρτ Παλάς
Οδός Πεντέλης 55, Μαρούσι
τηλ: 2108025125, 210 8022912

ΑΚΤΙΟΣ ΑΡΤ ΠΑΛΑΣ
ΜΑΡΟΥΣΙ

Εταιρικο Προφιλ

Φωτογραφιες και βιντεο εκδηλωσεων

Φωτογραφιες και βιντεο χωρων